Cine nu a ajuns încă în Dubrovnik ar trebui să-și pună în agendă această destinație și să-și facă timp și bani pentru o săptămână de vacanță. Dubrovnik este una dintre cele mai cunoscute stațiuni la Marea Adriatică și primește anual milioane de turiști. Banje este, probabil, cea mai cunoscută plajă din stațiune. Se află în apropierea orașului vechi și este locul unde se organizează o mulțime de evenimente.
Însă, Dubrovnik nu înseamnă doar mare și soare, ci și istorie și cultură. Orașul fortificat, cu arhitectura sa renascentistă și barocă și cu străduțele înguste, a fost înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. Așa că profitați de clima mediteraneană și explorați siturile istorice, muzeele și galeriile. Vizitați Palatul Spoza, Muzeul Etnografic, Muzeul Maritim, Acvariul din Dubrovnik, Catedrala sau Fortăreața Saint Lawrence.
Descoperiți Dubrovnik și prin intermediul papilelor gustative. Bucătăria dalmată are la bază peștele proaspăt și fructele de mare, dar este influențată și de gastronomia italiană, așa că din meniurile restaurantelor nu lipsesc pastele, de exemplu.
Un alt sfat: faceți și un tur al împrejurimilor! Turoperatorii recomandă Drumul Vinului în Peninsula Pelješac, de unde puteți lua feribotul până pe insula Korčula. În orașul medieval Korčula s-a născut exploratorul Marco Polo.
Cea mai frumoasă parte a Rivierei Dubrovnik include Cavtat și Konavle. Printre multele motive pentru care turiștii ar trebui să viziteze această zonă se numără costumele populare unice, vinurile bune, șunca afumată făcută după o rețetă tradițională și brânza ținută în ulei.
Tot în Konavle, turiștii pot face safari cu jeep-urile sau pot lua lecții de echitație. De asemenea, nu ratați Insula Mljet, unde se află Parcul Național Mljet. Închiriați o bicicletă și pe două roți faceți o plimbare pe drumurile forestiere, prin pădurile de pin sau pe malul lacurilor.