Confidenţialitate

Reciclarea hârtiei înseamnă economii

Cele mai importante avantaje ale reciclării hârtiei sunt reducerea consumului de apă și curent electric, reducerea poluării apelor și aerului și scăderea volumului de deșeuri.

O tonă de hârtie reciclată poate economisi 3 tone de apă, 380 KWh energie electrică, 22 de copaci cu vârste de peste 20 de ani și evită eliberarea în atmosfera a aproape 850 grame de dioxid de carbon. La momentul actual, aproape 40% din gunoiul menajer produs în Statele Unite ale Americii îl constituie deșeurile de hârtie și carton.

Când ajung în centrele de reciclare, hârtia şi cartonul sunt sortate pe categorii. Hârtia albă este de calitate superioară, în vreme ce cartonul ondulat este de calitate inferioară, iar ziarele şi o parte din hârtia de birou sunt de calitate medie.

Reciclate, cărţile de telefon se pot transforma, spre exemplu, în cofraje pentru ouă sau în alte tipuri de carton. Contaminarea deșeurilor de hârtie scade eficiența reciclării. De aceea, suntem sfătuiți să  separăm hârtia de restul deșeurilor.

Cu tehnologiile actuale, hârtia poate fi reciclată de cel mult patru ori!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

5 iunie  este Ziua Mediului! Pe tot parcursul zilei, pe frecvențele Europa FM și pe europafm.ro căutăm să învățăm împreună cum putem avea grijă de mediu și cum facem mai bună lumea din jurul nostru.

Mai multe informații despre Ziua Mediului și cum te poi implica sunt disponibile în pagina europafm.ro/ziuamediului și în podcasturile emisiunii Misiunea Verde, de la Europa FM.

Instituită în 1972, de Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului este un prilej pentru a dezbate situaţia în care se află natura şi măsurile ce se impun pentru a o proteja.

ILUSTRAȚIE: Michael Jin / Unsplash