Cătălin Drulă a reacționat într-o postare pe Facebook la decizia ministrului de Interne – Lucian Bode – de a da în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj după ce aceasta s-a autosesizat și a anunțat că va reanaliza teza de doctorat a ministrului.
„De ce e important că Bode a plagiat? Pentru că plagiatul înseamnă furt. Iar cine a furat o dată va fura în continuare. Vă aduceți aminte scandalul cu achiziții trucate de BMW-uri. După ce o echipă USR a stat să transcrie de mână teza de doctorat a lui Bode, pentru că era mai greu accesibilă decât arhivele Securității, UBB a concluzionat că există fragmente plagiate.
Atunci, Bode saluta analiza UBB și mințea România că teza lui e în regulă.
A urmat analiza Emiliei Șercan, care a demonstrat un plagiat grosier, iar UBB anunța o nouă anchetă pentru o verificare mai amănunțită. Acum, Bode nu mai salută Universitatea, ci o dă în judecată la Tribunalul Sălaj, ca să blocheze verificarea tezei. Am mai văzut acest model”, a scris Cătălin Drulă.
Cătălin Drulă: „Iohannis tace”
„Prim-plagiatorul țării a acționat și el în instanță și a blocat CNATDCU de la verificarea sesizărilor de plagiat împotriva lui. Într-o manevră josnică și ilegală – metoda coperta – dosarul lui Ciucă a ajuns la un judecător pus în funcții de PNL și care s-a pensionat imediat după ce i-a făcut pe plac lui Ciucă.
Până acum, peneliștii Sorin Cîmpeanu și Florin Roman au demisionat din funcția de ministru din cauza plagiatelor.
Dar Bode și Ciucă duc mândri mai departe tradiția furtului și a imposturii fără nicio urmă de rușine. Aceste două personaje toxice arată cât de jos poate coborî un partid întreg ca să protejeze hoții.
Iar Iohannis tace”, a adăugat Cătălin Drulă.
Ministrul de Interne a dat în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj
Ministrul de Interne a depus sesizarea la Tribunalul Sălaj, iar primul termen de judecată a fost fixat pentru ziua de 17 ianuarie.
Dacă până atunci va veni un verdict din partea Comisiei de Etică a Universității Babeș Bolyai, procesul va rămâne fără obiect, a menționat, la Europa FM, jurnalista Emilia Șercan: „Toți ochii sunt îndreptați înspre Comisia de Etică și este foarte important dacă această comisie de etică va reuși să se întrunească să încheie raportul final și practic să emită o decizie înaintea termenului de 17 ianuarie, atunci când ar trebui să fie primul termen de judecată în acest proces. Având în vedere că este vorba despre o cerere de suspendare a unei decizii, în mod normal procesul ar trebui să se încheie chiar la termenul de 17 ianuarie.”
Sursa colaj foto: Inquam Photos / Octav Ganea