Nu doar operatorii din turism așteaptă deschiderea teraselor și a restaurantelor.
Actuala criză i-a lovit și pe pescarii de pe litoral. În afară de câteva mici magazine, aceștia nu mai au cui să livreze peștele pescuit și sunt nevoiți să îl arunce înapoi în mare.
În mica lui cherhana de la Midia, Ilie Brândău are cinci angajați, pescari ca și el, cărora trebuie să le asigure salariul lunar.
“Am pierdut foarte mulți clienți din cauza pandemiei: restaurante, magazine , terase și multe cele sunt închise și clienții care veneau și luau anii trecuți, acum, anul acesta, doar pentru pofta lor”, povestește acesta.
Pescarii continuă să iasă cu bărcile pe mare.
Deși plasele sunt pline cu pește, de peste două luni, pescarii se intorc la mal cu barca aproape goală.
Obișnuiți cu greul, pescarii sunt totuși optimiști. Acum, cu toții așteaptă ziua de 1 iunie, când este posibili să se deschidă sezonul estival.
- Ghiulfer Predescu