Intrarea în insolvență, cerută de compania Tel Drum, îi poate aduce avantaje, atât în relația cu creditorii, cât și în procesul cu DNA.
Potrivit Portalului Tribunalului Teleorman, firma Tel Drum și-a cerut insolvența pe 17 ianuarie. Termenul fixat de instanță este luni, 29 ianuarie, când cel mai probabil solicitarea va fi aprobată.
Atunci când o companie își cere singură insolvența de obicei aceasta este acceptată de instanță în maximum 10 zile, explică la Europa FM, lichidatorul judiciar Remus Borza. Acesta a vorbit despre implicațiile juridice ale acestei solicitări în condițiile în care DNA a pus sechestru pe bunurile firmei.
„Sunt niște sechestre ale DNA. Probabil este și cauza pentru care au recurs la această procedură. Insolvența vine să confirme o atare stare de excepție și poate să reprezinte un motiv plauzibil pentru admiterea contestației Tel Drum împotriva măsurilor asiguratorii luate de DNA care poate să ducă la închiderea și la falimentul societății”, spune Remus Borza, la Europa FM.
Pe de altă parte, procedurile de insolvență pot fi un avantaj pentru o companie care poate chiar și în aceste condiții sa participe la licitații publice.
„Insolvența nu reprezintă un capăt de drum. Există viață și în insolvență și poate să existe și după insolvență. Beneficiile sunt foarte multe. De la momentul deschiderii procedurii, orice acțiune de suspendare, orice acțiune de executare a patrimoniului debitoarei, a sumelor din conturilor debitoarei se suspendă de drept. Nu mai poți să urmărești bunurile activele și banii debitoarei”, arată Remus Borza, într-o declarație pentru Europa FM.
Procurorii DNA au pus sechestru asigurător până la aproximativ 28.000.000 de euro inclusiv pe averea preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea. Politicianul este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, de fraude europene şi abuz în serviciu, fapte care ar fi fost comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.
În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.