Discuția de la Psihologi Relațiilor, din această săptămână, este despre una dintre experiența care tulbură multe cupluri: infidelitatea.
Lipsa de loialitate nu se manifestă doar printr-o aventură extraconjugală. Mult mai adesea, ia o formă pe care cuplurile nu o consideră „infidelitate” – dar care reprezintă tot un act de trădare.
Să ne gândim, de exemplu, implicarea exagerată a unuia dintre parteneri în muncă, iar atunci când vine vorba despre luarea unor decizii, acesta pune, mereu, pe primul plan activitățile profesionale și abia după aceea se gândește la jumătatea sa de cuplu. Un alt exemplu este reprezentat de aventura non-sexuală, atunci când doi oameni formează o legătură de prietenie și de intimitate „specială” – relație care este ținută secret sau ferită de ochii partenerului, deoarece știm că acesta s-ar simți incomod văzând interacțiunile sau aflând confidențele noastre. O dovadă de trădarea este și atunci când unul dintre parteneri se implică excesiv în rolul de părinte și își neglijează conexiunea emoțională sau fizică cu jumătatea alături de care formează un cuplu. Tot dovezi de trădarea sunt și lipsa de respect, minciuna, egoismul, nedreptatea sau promisiunile încălcate.
Dar în ciuda faptului că infidelitatea este atât de răspândită și variată ca formă de manifestare, psihologia relațiilor ne confirmă, prin studiile și cercetările efectuate, că există speranță.
Despre aceste aspecte delicate dintr-o relație, la Psihologia Relațiilor, cu Gáspár György:
Luni seara, de la ora 20, pe frecvențele Europa FM avem întâlnire, la Psihologia Relațiilor, cu psihologul Gáspár György, care răspunde întrebărilor primite de la voi prin WhatsApp la 0728.111.222 și discută despre subiectele sensibile care apar în viețile noastre.
FOTO: Edward Cisneros / Unsplash