Taximetriştii din Capitală și cei din țară continuă protestele. Aproximativ 100 de maşini s-au adunat în Piaţa Constituţiei. Taximetriștii cer, printre altele, un tratament egal în competiția cu marile companii de ride-sharing. Vor limitarea numărului de mașini care fac ride-sharing, dar și eliminarea tarifelor dinamice.
Aceștia acuză, la emisiunea „România în direct” cu Cătălin Striblea, că firmele de transport alternativ nu plătesc impozit la stat.
„Mii de șoferi care lucrează la negru, care nu plătesc taxe la stat”
„ANAF a început să verifice flotele care colaborează cu aceste platforme. Ce au găsit? Mii de șoferi care lucrează la negru, care nu plătesc taxe la stat. Flotele acestea nu au niciun vehicul în proprietate. Toată această operațiune se desfășoară printr-un amărât de contract de închiriere nefiscalizat”, a declarat un taximetrist.
Sunt și reprezentanți ai transportului alternativ care susțin cerințele taximetriștilor
„Aș fi foarte de acord să se facă același număr de mașini la noi, la ride-sharing, ca la taxiuri, pentru că suntem foarte mulți. La ride-sharing cred că suntem 40.000-50.000, pe lângă 4.000-5.000 de taxiuri. La taximetriști le dau dreptate”, a spus un șofer de ride-sharing.
Peste 30 de taximetriști se află, din 28 februarie, în greva foamei, pe termen nelimitat și spun că vor continua astfel până când Guvernul este dispus să îi primească la o discuție.
Guvernul a cerut un termen de o lună pentru a le analiza revendicările.
Sursa foto: Shutterstock