Confidenţialitate

Sindicaliștii de la metrou, protest în fața Guvernului: „Vom ieși în stradă și vom striga toate durerile pe care le avem” | AUDIO

Sindicaliștii de la metrou vor protesta miercuri, 22 ianaurie, în fața Guvernului la 14:30. Angajații sunt nemulțumiți din cauza ordonanței trenuleț, care i-a lăsat fără tichete de masă și nu mai permite angajările sau promovările de personal. De altfel, dreptul la majorarea salariilor cu 1.050 de lei, negociat timp de trei luni de conducerea sindicatului cu Metrorex și cu premierul Marcel Ciolacu, a fost anulat, a declarat președintele sindicaliștilor de la metrou, Marian Artimon:

Marian Artimon, președintele sindicaliștilor de la metrou: „Sperăm că vor înțelege și prin modificarea ordonanței trenuleț și legea bugetului vor putea și oamenii de la metrou să se bucure de ceea ce li se cuvine”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vom ieși în stradă și vom striga toate durerile pe care le avem. Sperăm că vor înțelege și prin modificarea ordonanței trenuleț și legea bugetului vor putea și oamenii de la metrou să se bucure de ceea ce li se cuvine. Dacă nu, să își asume riscurile pe care le generează această ordonanță trenuleț sub forma pe care o are astăzi. Să își asume că oamenii sunt bolnavi, să își asume că există riscuri, să își asume pericole și să răspundă ei penal, să nu răspundă salariații neplătiți. Și toată lumea vrea să aibă un metrou de nota 10, cu standardele respectate, și noi suntem finanțați de nota 3”, a declarat Marian Artimon, președintele sindicaliștilor de la metrou.

Activitatea metroului ar putea fi blocată pentru că angajații sunt prea puțini și prea obosiți, fiind forțați să încalce instrucțiunile de muncă:

Marian Artimon, președintele sindicaliștilor de la metrou: „Această ordonanță trenuleț afectează destul de grav activitatea metroului, chiar posibil să o și blocheze prin faptul că ne limitează la numărul de angajați”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Această ordonanță trenuleț afectează destul de grav activitatea metroului, chiar posibil să o și blocheze prin faptul că ne limitează la numărul de angajați. Asta e cea mai mare problemă. Neavând personal, nu mai poți să efectuezi anumite revizii, reparații, să respecți timpii de muncă și de odihnă pe care îi impune legea și suntem forțați să încălcăm instrucțiunile de serviciu. Totul bine și frumos când se încalcă instrucția de serviciu, dacă iese bine. Dar dacă iese prost, Doamne ferește un incident, un accident, Doamne ferește cu victime, atunci procurorul va cerceta și va spune: <<Dar de ce ați acceptat să vă suiți pe tren?>>”,  a spus Marian Artimon.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Ilie Bolojan: „Vom introduce sistemul electronic de acces în Parlament pentru angajați, pentru că nu exista un control al prezenței la locurile de muncă”