Confidenţialitate

Proiectul de lege care înăsprește condițiile vânzării unui imobil de către dezvoltatori imobiliari, dezbătut luni în plenul Senatului | AUDIO

Propunerea legislativă menită să protejeze clienţii dezvoltatorilor imobiliari de înșelătorii ajunge luni, 14 aprilie, pe ordinea de zi a plenului Senatului. Este vorba de un proiect de lege inițiat după scandalul Nordis în care peste 2000 de oameni au fost păgubiți: au plătit pentru apartamente, dar nu au primit locuințele.

Audio Player
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul propune înscrierea în cartea funciară a promisiunilor obligatorii; astfel, nu va mai exista posibilitatea ca un dezvoltator să poată să promită un apartament mai multor persoane.

Avansul plătit de cumpărător este plafonat la 15%, după emiterea autorizaţiei de construcţie.

Propunerea legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari, mulți de la PSD, mai prevede că dezvoltatorii imobiliari care folosesc banii cumpărătorilor de imobile în alte scopuri riscă să fie sancţionaţi cu 1% din cifra de afaceri.

Senatorul PSD Florin Zamfir, săptămâna trecută, la dezbateriile din comisii: „Eliminăm cu această ocazie posibilitatea ca un dezvoltator să poată promite respecta unitate localitivă mai multor persoane”

„Am stabilit foarte clar înscrierea în carte funciară a promisiunii de vânzare obligatorii și anume, eliminăm cu această ocazie posibilitatea ca un dezvoltator să poată promite respecta unitate localitivă mai multor persoane”, a precizat săptămâna trecută senatorul PSD Florin Zamfir.

Până acum, în Parlament,  USR, PNL și PSD au depus mai multe proiecte care ar trebui să protejeze clienții dezvoltatorilor imobiliari.

Opoziția a cerut ca proiectele să fie discutate toate în același timp

„Să accepte dezbaterea tuturor celor trei legi. USR, PNL și PSD împreună, pentru ca toți cei care sunt afectați de această lege, toți să poată spune un cuvânt”, a declarat senatorul USR Ștefan Pălărie.

După votul din Senat, Camera Deputaţilor este forul decizional în acest caz.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: O specie de furnică „agresivă” se răspândește în nordul Germaniei. Ar putea distruge liniile de curent și conexiunile la internet, avertizează specialiștii | AUDIO 

Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.