Opt centre de transfuzie folosite de o treime din totalul donatorilor au fost renovate prin programele Fundației Vodafone România, au anunțat astăzi reprezentanții acestei organizații. Anul acesta, centrele de transfuzii din Arad, Alba Iulia, Brașov, Constanța și Călărași vor beneficia de renovare, iar centrele din Târgu-Mureș, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Bistrița și Drobeta Turnu Severin vor fi dotate cu aparatură și echipamente performante.
Toate proiectele au fost posibile mulțumită voluntarilor care sunt în permanență în contact cu proiectele Fundației Vodafone prin intermediul unei platforme interactive, spune Ravinder Takkar, CEO Vodafone România:
Mai mult, cu 2 milioane de euro a fost construită cea mai modernă secție de terapie intensivă pentru nou-născuți din Sud-Estul Europei la Spitalul Marie Curie. Banii au fost invetiți atât în construcția unui nou corp de clădire, cu patru etaje cu o capacitate de 27 de paturi și 1600 mp, cât și în aparatură medicală de ultimă oră, care îi ajută pe medici neurochirurgi pediatrici – aparate de neuronavigație și de minitorizare a activității craniene a nou-născuților, precum și o coloană endoscopică. Peste 400 de operații pe an vor fi făcute cu ajutorul noilor aparate, chiar dacă anumite probleme persistă, spun medicii. Ei spun că aceste metode reduc riscul de infecție, dar se confruntă cu lipsa unui medic neurolog la Spitalul Marie Curie.
Programul Connecting for Good a adus în România telemedicina. Cu o investiție de 2,9 milioane de euro, peste 30.000 de beneficiari vor avea parte de consultații la domiciliu, în cazul cărora medicii specialiști aflați la distanță pot da diagnostice și prescrie tratament.
Fundația Vodafone a investit și în proiectele din mediul rural. Proiectul Strategic de Investiție în Mediul Rural a oferit finanțare de 650.000 de euro pentru 55 de proiecte cu 35.000 de beneficiari, spune Angela Galeța, directorul general al Fundației Vodafone România:
Fundația Vodafone este prezentă în 27 de țări, unde implementează proiecte sociale, printre ele se numără și proiectul Instant Network School, care aduce comunicarea și tehnologia pedagogică în taberele de refugiați și în zonele defavorizate din întreaga lume.