Amenzi pentru instituțiile publice sau private, care nu le permit mamelor să alăpteze bebelușii. Asta propune un proiect de lege, care ar proteja femeile de eventuale discriminări, ar urma să fie depus la Parlament și supus dezbaterii publice.
Deși în România, legea în acest moment îi permite unei mame să-și hrănească bebelușul în locuri publice, realitatea este cu totul alta. De cele mai multe ori, există controverse pe acest subiect, iar mamele sunt obligate să părăsească spaţiul public când alăptează. O astfel de lege există în Marea Britanie de exemplu, de mai bine de 7 ani, dar şi în alte state precum Franţa, Spania sau Islanda.
În România, însă, au fost cazuri în care mamele au fost date afară din hoteluri sau restaurante pentru că erau nevoite să îşi hrănească copilul.
Miruna Ioani este mamă și blogger, și a inițiat o petiție online, care a fost susținută de aproape 10.000 de mame.Scopul ei a fost acela de a atrage atentia asupra situatiei pentru ca cei care fac discriminari de acest gen să poată fi trași la răspundere.
În urma petiției lansate cu succes, deputatul Ovidiu Raeţchi a anunţat că va lansa în curând în dezbatere publică un proiect de lege prin care să fie amendate instutitiile publice dar și private, sau oamenii deranjați de mamele care-și hrănesc bebeluși în spații publice.
Proiectul va fi depus în toamnă când începe sesiunea parlamentară.
Mesajul CNA: “Hranirea exclusiva la sân a copilului in primele sase luni este esentiala pentru o viata sanatoasa” poate fi deja auzit la posturile de radio și televiziune.