Confidenţialitate

Programul Naţional Anghel Saligny va fi suplimentat cu 10 miliarde de lei și va fi lansat „foarte curând”, anunță premierul Ciucă | AUDIO

Premierul Nicolae Ciucă promite că Programul Naţional Anghel Saligny, cunoscut și ca PNDL 3, va fi lansat „foarte curând”. E vorba de programul controversat prin care guvernul dă fonduri către primăriile din țară.

Mai mult, guvernul va aproba miercuri o ordonanță de urgență prin care fondurile pentru acest program vor fi suplimentate cu 10 miliarde de lei.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul se pregătește să dea drumul la fonduri către primării prin programul Anghel Saligny într-o întâlnire cu Asociația Orașelor din România.

A spus că programul va fi lansat foarte curând. Cele 10 miliarde de lei suplimentare vor fi acordate în urma cererilor din țară:

„Luăm decizia la nivelul Guvernului astfel încât să suplimentăm suma pentru a putea să acoperim tot ceea ce înseamnă solicitările venite din teritoriu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Dezvoltării a anunțat că banii vor fi alocați pentru investiţiile de drumuri și modernizarea șoselelor.

Premierul a spus că sunt bani atât pentru comune, cât și pentru orașe și pentru consiliile județene. El le-a atras atenția primarilor să investească banii inteligent:

„Nu de puține ori am demarat anumite proiecte care ar fi trebuit să fie așezate într-o altă ordine de priorități. Am asfaltat și după aceea a trebuit să refacem pentru că nu realizasem canalizarea sau sistemul de aducțiune de apă, iluminatul nu era rezolvat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă amintim, programul Anghel Saligny a fost aprobat anul trecut de guvern, pe vremea când era condus de Florin Cîțu. A dus la tensiuni cu USR, care pe atunci se afla la guvernare.

De la el ar fi pornit și tensiunile recente din PNL care au dus la demisia lui Cîțu de la șefia partidului.

Printre criticile aduse de ONG-uri la adresa proiectului este că finanțează în mod netrasparent și neeficient comunitățile locale.

Foto: Shutterstock