Confidenţialitate

Programul factory by RAIFFEISEN BANK: Ceramic Café (P) | AUDIO

Locul în care finanțăm idei noi din lumea nouă! Ești antreprenor la început de drum și tot ce ai este o idee inovatoare de business? Ai ajuns în locul potrivit! Poți accesa până la 50.000 € finanțare pentru a-ți aduce business-ul la nivelul următor.

Antreprenorii finanțați în cadrul programului factory by RAIFFEISEN BANK au în comun pasiunea pentru inovare, dorința de a fi mai buni, misiunea de fi relevanți și reziliența în fața schimbărilor. Antreprenorii factory sunt o categorie  de antreprenori care nu se mulțumesc cu ce au azi, care vor ca mâine să fie mai buni, mai educați, mai curioși. Această comunitate nouă de antreprenori este definitorie pentru valoarea centrală a programului, aceea de a căuta idei inovatoare, indiferent de domeniu.

Pentru că la Europa FM dorim să cunoaștem cât mai mulți antreprenori finanțați de acest program, Radu Constantinescu a stat de vorba cu doamna Corina Ilea, fondator al business-ului Ceramic Café.

– Care este ideea din spatele business-ului Ceramic Café? Ce v-a inspirat să porniți propria afacere?

– Vă voi spune, în primul rând, că Ceramic Café este o cafenea alternativă, este un hub gratuit și cred că, foarte, foarte important, este o comunitate urbană. Ceea ce definește cu adevărat acest spațiu este starea de bine pe care o dă, și starea de relaxare pe care o induce tuturor celor care vin aici.

– Ce m-a inspirat ? Cred că, în primul rând, oamenii și energia lor extraordinară. Dincolo de asta, cred că și faptul că nu mi-a plăcut să lucrez de la 9 la 17, cum ar trebui să se lucreze, ci mi-a fost mult mai drag să lucrez de la 10 la 10 : de la 10 dimineața până la 10 seara.

– Spuneți-ne, vă rog, când ați realizat că afacerea are potențial și poate deveni un business de succes pe termen lung?

– S-a întâmplat, cred, mai degrabă în al treilea an de când am deschis Ceramic Cafe. Pentru orice startup, primii trei ani sunt destul de complicați și este nevoie de foarte multă susținere, la modul cel mai concret. Cred că în al treilea an după ce am deschis la Cluj Napoca Ceramic Café, am realizat că, într-adevăr, poate să aibă o continuitate reală și că poate să facă o diferență în mediul creativ, atât în București, cât și în Cluj.

– Ați început să colaborați cu Raiffeisen Bank. Spuneți-ne care a fost schimbarea majoră pentru afacerea dumneavoastră din momentul finanțării prin programul factory ?

– Schimbarea reală a fost în momentul în care am simțit că factory by RAIFFEISEN BANK este un partener foarte solid alături de noi, nu doar din punct de vedere financiar, ci este și un partener care poate să transmită mai departe know-how. Noi am început să lucram cu echipa factory în momentul în care am deschis Ceramic Café-ul din București și, bineînțeles, în momentul respectiv aveam nevoie de foarte multă susținere, cu atât mai mult cu cât momentul în care am deschis în București s-a suprapus cu momentul începerii pandemiei de coronavirus. Consider esențial tot sprijinul pe care l-am avut prin factory, de la oamenii care se ocupă de tot acest program.

– Și care a fost cel mai important lucru pe care l-ați învățat din experiența factory despre business-ul dumneavoastră și despre modul în care acesta poate evolua?

– În primul rând, cred că este nevoie de o structurare foarte solidă a ideii de business pe care o ai și că este nevoie de un balans între planurile de venituri și cheltuieli. În plus, este foarte important și nivelul de așteptări pe care ți-l setezi. Și, mai mult decât atât, cred că este nevoie de extrem de multă perseverență pentru a face ca lucrurile să funcționeze.

Cu o comunitate de 5000 de antreprenori care s-au alăturat programului pe parcursul celor patru ediții, factory by RAIFFEISEN BANK își deschide porțile și în acest an pentru a sprijini startup-uri care au potențialul de a contribui la dezvoltarea mediul de business românesc.

În 2022, programul factory împlinește 5 ani de când sprijină business-urile aflate la stadiul de idee, indiferent de domeniul de activitate, și afacerile inovatoare care au maximum 5 ani de la înființare. În  cadrul concursului de idei, antreprenorii au posibilitatea să își ducă afacerea la nivelul următor și pot beneficia, pe lângă finanțare, de îndrumare din partea unor specialiști în business, dar și de sesiuni de mentorat și promovare a produselor sau serviciilor lor pentru a atrage potențiali clienți și investitori.

Dacă ești un antreprenor la început de drum și vrei să faci pasul următor, sau ai doar o idee inovatoare de business și vrei să o transformi în realitate, înscrie-te aici în factory!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.