Confidenţialitate

Profesorul Dragoș Iliescu: Aceste generații de elevi suferă o dramă colectivă, asemănătoare unui război

Profesorul universitar Dragoș Iliescu, de la Facultatea de Stiinte ale Educatiei, a constatat că în cele 11 luni de pauză, majoritatea elevilor au căpătat noi obiceiuri comportamentale.

Dragoș lliescu, autor a numeroase studii de specialitate, a declarat, într-un interviu acordat platformei Recorder, că dascălii vor  avea o misiune dficilă de luni:

„O să fie mult mai complicat pentru că s-au creat patern-uri noi de comportament și știm cât de greu te dezveți de un nărav. (…) A crescut teribil de mult dependența de device, de tabletă, de telefon, de computer.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Profesorul universitar Dragoș Iliescu susține că, în pandemie, diferența dintre nivelul educațional al copiilor din București și al celor din zone devaforizate a crescut și mai mult. Oricum, diferențele sunt uriașe, după cum s-a văzut și la testele PISA:

„Ce-ți arată PISA este că ecartul ăsta este incredibil de mare. Diferența bazată pe statut socio-economic, între cei de sus și cei de jos, este de 109 puncte, cam de două ori mai mult decât abaterea standard a scalei pe care se măsoară. Copiii din București, în medie, nu au niciun fel de decalaj față de copiii din Berlin sau din Madrid. Scorul în comunitățile dezavantajate este cu 109 puncte sub București și asta înseamnă 3 puncte deasupra scorului din Zimbabwe.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.