
Balul Însuraților din Reghin, în urma căruia peste 25 de oameni au ajuns la spital în weekend cu toxiinfecție alimentară. Două aperitive – brânza frământată și toba – au fost contaminate cu stafilococ, arată analizele probelor prelevate.
Directorul adjunct al DSVSA Mureș, dr. Lucian Goga: „Două dintre cele 13 produse servite ca aperitiv au fost neconforme pentru parametrul stafilococul coagulazo pozitiv”
Audio Player„În laboratorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au fost aduse 13 probe de mâncare și de băuturi servite la acel eveniment. A fost eliberat buletinul care face referire la rezultatul analizelor acelor produse și vă pot spune că două dintre cele 13 produse servite ca aperitiv au fost neconforme pentru parametrul stafilococul coagulazo pozitiv – stafilococ care poate genera simptomele unei toxciinfecții alimentare”, a precizat directorul adjunct al DSVSA Mureș, dr. Lucian Goga.
Amintim, 37 din cei aproximativ 350 de participanți la petrecere au avut greață, vărsături și amețeli.
A fost activat Planul Roșu de Intervenție. 11 ambulanţe i-au transportat la spital pe cei cu simptome severe toxiinfecţie alimentară.
Deocamdată localul rămâne închis.
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit acolo alimente expirate de trei ani:
Audio Player„Ancheta este în desfășurare. Urmează să coroborăm datele noastre cu cele ale celorlalte instituții prezente acolo și sigur că da, unitatea rămâne cu ordonanța de suspendare a activității până la remediere, până la dezinfecții finale, până la recrutarea testelor de sanitație, iar când acestea o să fie conforme, activitatea va fi reluată, sigur, la solicitarea agentului economic”, a mai spus dr. Lucian Goga.
Sursa foto: Shutterstock