Producătorul de apă Aqua Queen, despre care Protecția Consumatorului a spus că a pus pe piață apă plată neconformă, dă statul în judecată.
Compania cere daune de 1 milion de euro pentru presupuse prejudicii de imagine, invocând propriile analize care ar arăta că produsele sunt în limitele legale.
Am stat de vorbă cu avocata care reprezintă compania, Ramona Aldea.
”Cererea deja a plecat, a fost deja înregistrată pe rolul Tribunalului București, aflându-se, la acest moment, în procedura de regularizare. Ca și sumă este vorba despre acoperirea prejudiciului de imagine suferit de către societatea pe care eu o reprezint – Aqua Queen – iar acesta se ridică, în ceea ce privește acoperirea acestui prejudiciu de imagine, la suma de 1 milion de euro la care se adaugă repararea prejudiciului reprezentat de beneficiul negalizat raportat la natura acestor verificări abuzive”, ne-a declarat Ramona Aldea.
Avocata Ramona Aldea reclamă și legalitatea controlului.
Verificările s-ar fi făcut în afara legii.
”Pe lângă faptul că cei de la ANPC nu au fost însoțiți de către un inspector de la DSVSA în vederea prelevării acestor probe și de către un martor, modalitatea în care au înțeles să preleveze aceste probe a fost total contrară prevederilor legale. Mai mult decât atât, perioada de la momentul recoltării, prelevării până la temperatura la care au fost ținute aceste probe până la momentul la care au ajuns la laborator – laborator care, fac mențiunea, a fost neacreditat”, a spus avocata companiei Aqua Queen.
Amintim, ANPC a descoperit în luna martie că mai multe sortimente de apă plată de masă şi de izvor, produse de cinci firme româneşti, depăşeau şi de câteva mii de ori limitele microbiologice admise.
Companiile vizate vindeau apă plată îmbuteliată în supermarketuri: e vorba de Winny, Aro, Calipso, Izvorul Zânelor şi Aqua Queen.