În această dimineață, Felix Bănilă i-a răspuns şefului statului, care i-a cerut aseară demisia, că va trata cu maximă seriozitate solicitarea.
“Voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și ale celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate”, a transmis Felix Bănilă, printr-un comunicat de presă.
Șeful DIICOT mai spune că instituțiile sunt formate din oameni, însă demisia sa, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecințe, „până la instabilitate”.
„Eu nu pot concepe că așa ceva ar fi de dorit, intr-o țară membră a UE și a NATO, aflată la frontiera acestora. Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal și de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient”, mai punctează Felix Bănilă.
Ministerul Justiției ar putea declanșa procedura de revocare a șefului DIICOT, în cazul în care acesta nu își dă demisia, declară surse din minister pentru agenția de știri Mediafax.
Vinerea trecută, ministrul Justiției Ana Birchall i-a reproșat șefului DIICOT felul în care este gestionată situația de la Caracal.