Confidenţialitate

Procedurile de vânzare a rafinăriei Lukoil în Sicilia, monitorizate de Guvernul italian | AUDIO

Guvernul de la Roma monitorizează procedurile de vânzare a rafinăriei deţinute de Lukoil în Sicilia. Este o măsură de precauție, pentru a preveni concedierile şi pierderea producţiei de combustibili pentru Italia, anunță ministrul Italian al industriei. Cum oferta venită de la un grup american a fost respinsă de patronatul rus al Lukoil, presiunea asupra Guvernului italian crește, având în vedere că la 5 decembrie va fi impus embargoul asupra petrolului rusesc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rafinăria se află în Sicilia, una dintre cele mai sărace regiuni din Italia. Acolo lucrează aproximativ 1.000 de angajaţi. Este deţinută de o firmă elvețiană și reprezintă 20% din capacitatea de rafinare a ţării. La rândul său, firma elvețiană este controlată de grupul Lukoil – notează postul de televiziune Sky.

Patronatul Lukoil a discutat cu o firmă americană despre vânzarea rafinăriei, dar a respins oferta primită

Conducerea Lukoil a purtat negocieri cu firma americană Crossbridge Energy Partners privind vânzarea rafinăriei. Astfel, ar putea fi evitată oprirea rafinăriei, în urma embargoului asupra petrolului rusesc ce va fi impus de la 5 decemrbie.

Lukoil a respins oferta americanilor, arată jurnaliștii Financial Times, ceea ce sporeşte presiunea asupra Guvernului italian pentru a găsi o soluţie.

Ministrul italian al Industriei speră că Lukoil va continua activitatea în Sicilia sau va vinde afacerea unui investitor

Ministrul italian al Industriei, Aldo Urso şi-a exprimat speranţa că Lukoil îşi va continua activităţile în Sicilia sau, dacă doreşte, va vinde afacerea unui investitor italian sau străin.

În acest caz, deoarece în acest sector există aşa numitele puteri de aur” – golden powers – menite să protejeze companiile de importanţă strategică de interesul străin – a subliniat ministrul, care a continuat: „orice posibil transfer al proprietăţii este condiţionat de ceea ce noi considerăm fundamental, în primul rând, continuitatea producţiei şi nivelul de angajaţi”, a spus ministrul la Radio 24.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cele mai bogate țări din lume au promis că vor ajuta financiar statele subdezvoltate. Banii au fost, în realitate, mult mai puțini, notează The Guardian