Europa FM îți dă Prioritate la Vacanță, în fiecare zi, pe Drum cu Prioritate. Propunem săptămânal o destinație de vacanță, din țară sau străinătate, și te ajutăm să ajungi acolo dacă o identifici pe site-ul europafm.ro și dai click pe butonul de înscriere în concurs.
În fiecare zi din această săptămână poți câștiga, prin tragere la sorți, o vacanță pentru două persoane la ANA Hotels Europa din Eforie Nord, 4 nopți de cazare cu demipensiune inclusă.
Cum este și firesc, prima destinație este în România. Cum am anunțat deja că ne vedem și anul acesta la Europa FM Live pe Plajă, pe 26, 27 și 28 iulie, vă propunem să descoperim mai bine litoralul românesc.
Ţărmul Mării Negre oferă o gamă largă de opţini pentru a petrece timpul liber, indiferent de vreme.
Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, unde se pot vizita Microdelta, Delfinariu, Planetariu – Observatorul astronomic, dar şi o Expoziţie permanentă de păsări exotice.
Constanţa oferă şi o serie de muzee unice în ţară: Muzeul Marinei Române, Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Muzeul Militar Naţional, Muzeul Portului Constanţa, Muzeul de Sculptură Ion Jalea.
Insula Ovidiu, situată pe lacul Siutghiol, la cinci kilometri distanţă de staţiunea Mamaia, este singurul obiectiv turistic care funcţionează pe o insulă naturală de pe litoralul românesc. Creată cu mii de ani în urmă, insula a devenit locul legendar unde poetul Publius Ovidius Naso (43 i.Hr – 17 d.Hr.) a fost exilat în anul 8 d.Hr. de împaratul Augustus şi unde a scris operele “Tristele” şi “Ponticele”.
Herghelia de la Mangalia se află la trei kilometri distanţă la nord de municipiul Mangalia. Aici se pot admira exemplare de cai arabi şi pur-sânge arabi. La hipodromul din Mangalia, iubitorii de cai pot veni să se relaxeze, să se plimbe călare sau să înveţe să călărească.
De la aerodromul Tuzla, situat la 25 de kilometri de Constanţa, se pot survola litoralul Mării Negre, Delta Dunării şi obiectivele turistice din zonele apropiate: Cetatea Histria, Monumentul Tropheum Traiani de la Adamclisi sau mănăstirile din Dobrogea. Tot de aici se pot realiza salturi cu paraşuta.