Confidenţialitate

Prințul Paul, în arest la domiciliu

Prințul Paul va fi plasat în arest la domiciliu în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro. Acesta este acuzat de cumpărare de influenţă, spălarea banilor și complicitate la abuz în serviciu, a decis, sâmbătă, Curtea de Apel Brașov.

Direcția Națională Anticorupție explică într-un comunicat că Prințul Paul a intrat ilegal în posesia Fermei Băneasa, un teren cu o valoare de 136 de milioane de euro, de peste 26 de hectare, din cartierul Băneasa din București.
Și asta pentru că nu a prezentat documente justificative din care să rezulte calitatea de moştenitor îndreptăţit, iar terenul nici măcar nu intra sub incidența legii 10/2001 , lege în baza căruia a fost retrocedat.
Potrivit procurorilor, cel care în 2008 a făcut presiuni pentru retrocedarea terenului a fost Gheorghe Sin, pe atunci secretar general al Academiei de Ştiinţe Agricole din România.
El le-a cerut membrilor Consiliului de Administrație al Institutului pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor București, instituție care își desfășura activitatea de cercetare pomicolă pe terenul din Băneasa, să aprobe retrocedarea.
După ce a obținut terenul, Prințul Paul i l-a dat unei firme a lui Remus Truică care îi promisese, susține DNA, că va interveni la cel mai înalt nivel în politică și Justiție pentru a intra în posesia mai multor proprietăți revendicate. Remus Truică nu reconoaște acuzațiile.

De altfel, adaugă DNA, începând cu anul 2006, Prințul Paul i-a promis inculpatului Remus Truică şi asociaților săi din grupul infracţional, Robert Roșu, Marius Marcovici, Lucian Mateescu și Dan Andronic, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, ceea ce s-a și întâmplat.