Confidenţialitate

Prințul Charles și dezvoltarea satelor prin… gastronomie

Este cunoscută implicarea Alteței Sale Regale, Prințul de Wales – sau Prințul Charles al Marii Britanii, cum îi spunem frecvent – în promovarea României și în salvarea patrimoniului – în special a celui din satale săsești din Transilvania.

Nu în ultimul rând, înaltul oaspete britanic s-a bucurat întotdeauna de ospitalitate. Peste tot pe unde a ajuns în România i s-au pus pe masă produse tradiționale făcute de țărani, în fermele lor.

Produse simple, dar atât de gustoase și de sănătoase.

Prințul și-a dat repede seama de potențialul imens pe care ÎNCĂ îl mai are România: acela de a face mâncare sănătoasă.

De aici și până la un nou proiect– doar un pas.

Fundația “Prinţul de Wales”, înființată în 2015, a identificat deja producători bio, tradiționali, și își propune să îi ajute, inclusiv prin promovarea produselor lor în Anglia.

Aflăm astăzi povestile a trei astfel de producători, într-un reportaj de Liliana Nicolae.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acum cativa ani, ASR Printul de Wales a comandat zeci de acuarele pictate de artiști din întreaga lume despre florile rare din Transilvania. Ideea acestui proiect a fost de a documenta flora atat de variata și frumoasa a României și de a traduce aceasta bogăție in opere de arta.

Astazi la Londra are loc vernisajul unei expozițiii de acuarela, ce include 36 din lucrarile comandate, si lansarea cărții Transylvania Florilegium, o publicatie excepțională ce conține copii după toate acuarelele pictate in Transilvania. Expoziția are loc la Institutul Cultural Roman de la Londra și va rămâne deschisa pana in 12 Iunie.

Majoritatea artiștilor sunt britanici.