Într-o declarație recentă, Prinţul Charles al Marii Britanii se arată îngrijorat de defrişările din România. Sunt 53 de cazuri de tăieri ilegale pe zi, potrivit unor studii recente, atrage atenţia Prinţul. Este crucial pentru România ca pădurile să fie gestionate durabil, păstrate şi conservate, spune Prinţul Charles al Marii Britanii.
“Cred sincer că se poate câștiga mai mult pentru România și pentru întreaga lume, din gestionarea durabilă pe termen lung a acestor locuri cu adevărat extraordinare, în comparație cu ceea ce se poate obține din lichidarea lor, pentru avantaje pe termen lung.”
De-altfel, dezvoltarea durabilă, alături de păstrarea patrimoniului și încurajarea agriculturii ecologice sunt principalele direcții în care acționează Fundația Prințul De Wales, înființată anul trecut, în România. Aura Woodward, Director Executiv al Fundatiei Printul de Wales.
Foto: Fundatia “Printul de Wales” Romania.
În ceea ce privește agricultura, proiectele sunt de-abia la început. În principal, însă, sprijiul se va axa pe încurajarea agiculturii ecologice.
Misiunea organizatiei este de a imbunatati calitatea vietii oamenilor, mai ales a celor ce traiesc in spatiul rural. Cea mai mare parte a muncii noastre consta in cursuri de pregatire practice, care sa ajute la gasirea unui loc de munca.
Aura Woodword lucrează în sectorul caritabil de mai bine de un deceniu și are o experiență bogată în domeniul strategiilor de devoltare, strângere de fonduri, management de proiecte multi-naționale și proiecte pentru comunități rurale. În trecut, a fost Director al INTBAU (The International Network for Traditional Building Architecture & Urbanism) și consultant al ASR Prințul de Wales în materie de programe caritabile în România. Aura este din Cluj-Napoca, fost jurnalist BBC.