Confidenţialitate

Prințesa Lia, către Remus Truică: Printul Paul este ”un bun coechipier”

Procurorii DNA Braşov au prezentat o serie de interceptari în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a prințului Paul în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov. Astfel, acestia au pus la dispozitia judecatorilor o convorbire între Remus Truică și prințesa Lia, care îi spunea omului de afaceri că prințul este ”un bun coechipier”.

In interceptarile procurorilor DNA, apare si numele ziaristului Dan Andronic. Prinţesa Lia i-a spus jurnalistului într-o discuție la telefon că este important să fie găsit ”omul potrivit” pentru a fi rezolvate cu succes demersurile pentru obținerea terenurilor revendicate.

Potrivit procurorilor, Remus Truică ţinea ”în principal” legătura cu prinţul Paul, dar a discutat şi cu alţi membri ai grupului. Acest lucru este aratat de o discuție telefonică între jurnalistul Dan Andronic și prințesa Lia, dar și de mesajele pe care prințul Paul i le-a trimis lui Andronic.
“Am vorbit cu Robert. Va avea loc o întâlnire cu partenerul mâine. Poţi să vii sau pot să te văd înainte să plecăm”, se arată într-un mesaj transmis în 2011 lui Dan Andronic de către prinţul Paul.

Prințul Paul a fost plasat în arest la domiciliu în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro. El este acuzat de cumpărare de influenţă, spălarea banilor și complicitate la abuz în serviciu.

Acesta fusese reținut, vineri seară, de procurorii DNA Brașov, după aproape şapte ore de audieri, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov. Tot in dosar au fost arestaţi la domiciliu omul de afaceri Remus Truică şi avocatul Robert Roşu, iar Dan Andronic, Marius Marcovici și Claudiu Mateescu au fost puși sub control judiciar. În acest caz este cercetat sub control judiciar și Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole.

Potrivit DNA, începând din anul 2006, prințul Paul i-a promis lui Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional un procent important din valoarea bunurilor pe care le revendica şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor. In schimb, acestia trebuiau sa intervina pe lângă funcționari publici cu atribuții în retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte judeţe sau pe lângă judecători.