S-au finalizat, la Constanța, lucrările primului spital public realizat în ultimii 40 de ani. Este un spital modular construit în curtea Spitalului de Boli Infecțioase parțial afectat, în urmă cu trei ani, de un incendiu în care au murit 7 pacienți. Noul spital modular are echipamente de ultimă generație și a costat 10 milioane de euro.
Lucrările la noua structură modulară s-au realizat în cinci luni. Au fost obținute, apoi, toate autorizațiile necesare.
Primii pacienți vor fi transferați marți, spune managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Claudia Cambrea
„Secția de boli infecțioase, cu 42 de paturi, compartimentul de Terapie Intensivă, cu 10 paturi, și camera de gardă. Secția va fi de copii”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Claudia Cambrea.
Serviciile de imagistică vor fi o premieră pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța
„Tot ceea ce vedeți aici, reprezintă materiale de ultimă generație. De la Computer Tomograf și RMN până la echipamente, automatizări. Ceea ce avem noi acum există în momentul de față în țările civilizate”, a explicat primarul Vergil Chițac, la inaugurarea Spitalului Modular.
Mugur Stancu, antreprenor de proiect: Era o clădire necesară pentru Constanța
Iar antreprenorul de proiect, Mugur Stancu, a precizat că în acest tip de structură poate fi mutată temporar activitatea unei secții sau a unei aripi de spital pe timpul reabilitării: „În Constanța, care este principala poartă de intrare pentru orice pandemie, din cauza tranzitului comercial și al turismului foarte mare, era o clădire necesară”.
Un spital modular se reevaluează la 5 ani, dar, după experiența internațională, clădirea poate fi la standard și după 10 ani, dacă mentenanța este realizată corespunzător.
Sursa colaj foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM