Confidenţialitate

Primul audio ghid al muzeului din Arad a fost lansat o dată cu redeschiderea și mărirea suprafeței Pinacotecii

Primul audio ghid al muzeului din Arad a fost lansat o dată cu redeschiderea și mărirea suprafeței Pinacotecii, unde se află cel mai mare tablou din Arad.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Extinderea Pinacotecii de la 250 de mp la 360 de mp permite expunerea suplimentară a zeci picturi din a doua jumătate a secolului al XIX-lea și început de secol XX, reprezentative pentru influența mai multor centre artistice, printre care Budapesta, Viena, Berlin sau Paris.

Tot aici se află cea mai mare pictură din Arad, Tripticul lui Feszty, care se intinde pe 52 de mp, restaurată și reexpusă din 2022, după ce circa 50 de ani a fost ascunsă pentru că tematica religioasă, Răstingnirea lui Hristos, nu se mai potrivea cu doctrina României comuniste.

Mai multe picturi din Pinacotecă sunt cuprinse în primul audio ghid al muzeului.

Directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad, Bogdan Blaga.

„Dumneavoastră cu telefonul scanați codul QR și efectiv telefonul dumneavoastră se transformă într-un audio ghid. De exemplu, dăm pe tabloul care este chiar la intrare, ne spune exact audio ghidul despre ce este vorba AUDIO GHID: ” Jacopo Antonio Marastoni, alias Marastoni Jakab, artistul de origine italiană care a înființat la Pesta, în 1846, cea dintâi școală privată de pictură din Ungaria, deschide circuitul expozițional cu  scenă de gen a cărei sursă de inspirație sunt vânzătoarele de apă din Veneția”. 

Pinacoteca se află în clădirea centrală a muzeului din Parcul Copiilor din centrul Aradului.

Biletele au prețuri cuprinse între 1 și 14 lei.

Aceasta este a 3a campanie de integrare a celor mai noi tehnologii pentru a atrage publicul la muzeu, după ce anul trecut la muzeul de artă au apărut tablouri care prind viață iar personajele ies din picturi și se plimbă pe pereți, dar și o sală imersivă.

Din acest an, la științele naturii, pot fi văzute păsări care zboară prin sălile de expoziții, pe care le puteți plimba prin muzeu, iar lupi, mistreți și omul preistoric prind viață.

Foto: Ciprian Boițiu