Confidenţialitate

Primăria Capitalei, posibile noi chioșcuri pentru distribuitorii de presă

Primăria Capitalei va lua în calcul posibilitatea de a construi din bugetul propriu noi chioşcuri pentru distribuitorii de presă.

Astfel, distribuitorii vor plăti în rate într-un anumit termen sau vor putea să închirieze chioșcurile de la Primărie pentru a nu mai fi nevoiți să le achiziționeze într-un timp scurt.

De asemenea, se va analiza și posibilitatea de a mări suprafaţa pe care pot fi amplasate chioşcurile pe domeniul public.

Difuzorii de Presă din Bucureşti au ameninţat începând cu luni, greva generală, urmând ca la chioşcurile de presă din Capitală să nu mai fie vândute ziare.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a fost acuzat de aceștia că a refuzat să le înnoiască avizele de funcţionare.

„Luni nu vor mai fi ziare la chioşcurile de presă din Capitală! Închidem 300 de puncte de difuzare a presei din Bucureşti! Suntem singura capitală din Europa unde nu se mai face difuzare a presei. Primarul sectorului 4 Daniel Băluţă doreşte cu orice preţ înlăturarea chioşcurilor de ziare de pe domeniul public. A refuzat să ne înnoiască avizele de funcţionare. Face totul intenţionat ca să ne scoată în afara legii.  Desfiinţarea chioşcurilor de presă înseamnă 1.500 de oameni lăsaţi fără locuri de muncă şi bucureştenii privaţi de un drept prevăzut în Constituţiei: dreptul la informaţie”, a anunţat ADPR.

Primăria Sectorului 4 spune, însă, că asociaţia „a expus o serie de neadevăruri” care să creeze o stare de nelinişte în rândul locuitorilor, precum şi în rândul editorilor şi patronilor instituţiilor de presă.

„Primăria Sectorului 4 îşi exprimă mâhnirea legată de faptul că anumite persoane ale căror acţiuni au depăşit deja bariera agresivităţii, transformându-se rapid în violenţă,  îl folosesc pentru a obţine foloase personale”, arată comunicatul primăriei.

Primăria a mai precizat că de la începutul anului şi până în prezent, au fost emise 73 de avize de amplasament privind punctele de difuzare a presei scrise, a cărţilor şi a produselor de papetărie, dintr-un număr total de 81 de solicitări.

Restul de opt cereri existente se află încă în lucru.