Procesul este pe rolul instanţelor de judecată de 13 ani. De-a lungul timpului, pe acest spaţiu au fost construite terase, restaurante şi cluburi.
‘
În anul 1999, printr-un ordin al Ministerului Tineretului și Sportului, condus la acea vreme de Crin Antonescu, Biroul de Turism și Tranzacții a primit un certificat de proprietate asupra unui teren de șapte hectare din Parcul Herăstrău. Ulterior, Biroul a vândut terenul unei firme şi omului de afaceri Bartolomeu Finiş.
‘
În 2002, reprezentanții Clubului Sportiv Sportul Studențesc, care îşi desfăşurau activitatea pe acel teren, au dat în judecată Biroul și Ministerul Tineretului și Sportului, susținând că înstrăinarea terenului s-a făcut ilegal pentru că nu a aparținut niciodată Ministerului.
‘
În 2008, Tribunalul Bucureşti a anulat certificatul pe care ministerul îl emisese şi contractul de vânzare-cumpărare. Însă, decizia a fost contestată, iar Curtea de Apel este așteptată să dea astăzi verdictul.
‘
Între timp, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, susține și el că terenul din parcul Herăstrău trebuie să aparţină bucureştenilor, aceasta fiind moștenirea lăsată de Regele Carol I.
‘