Confidenţialitate

Prima pagină | 9 octombrie 2017

Adevărul atrage atenţia că aglomeraţia şi lipsa de civilizaţie în trafic duc la conflicte violente. Un şofer a murit, iar altul a ajuns în stare gravă la spital, în urma unor răfuieli în trafic. Specialiştii spun că agresivitatea îi plasează pe unii şoferi în sfera criminalităţii, iar consecinţele trebuie să fie pe măsură. Legislaţia ar trebui adaptată la noile provocări ale siguranţei rutiere, sunt de părere experţii.

Jurnalul Naţional scrie că povestea Paulei Banu, care și-a pierdut casa pentru un credit de câteva mii de euro, dezvăluie riscurile unor contracte-capcană care există pe piața din România. Este vorba de un împrumut de 4.000 de euro, din care 2.000 de euro erau deja achitați. Problemele au apărut atunci când Paula și-a pierdut serviciul și a cerut amânare de plată. ‘Ce ne interesează pe noi, cucoană? Te-ai servit de banii noștri!’, i s-ar fi spus și s-au activat clauzele din contractul de împrumut.

Potrivit României Libere, guvernul spaniol este gata să facă uz de prerogativele constituţionale pentru a suspenda autonomia provinciei Catalonia şi pentru a împiedica secesiunea acesteia. Liderul separatist Carles Puigdemont a amânat pentru marţi discursul în plenul Parlamentului regional, în care intenţionează sa declare ruperea provinciei de restul ţării. Premierul spaniol, Mariano Rajoy, nu s-a arătat dispus la vreun dialog, indiferent ce ţară va dori să medieze, dacă executivul catalan nu va renunţa la declararea independenţei.

Ziarul Financiar face radiografia businessul-ului românesc. Din cele peste 600.000 de companii înregistrate anul trecut în Romånia, 263.700 nu aveau niciun salariat, ceea ce reprezintă 42% din total, în timp ce 164.400 de companii, adică 26% din firmele româneşti, aveau cifră de afaceri zero. 1% din companii controlează 61% din cifra de afaceri totală, iar creşterea economică se bazează doar pe rezultatele şi evoluţia acestor 6.542 de firme. Doar 5,6% dintre companiile din România sunt solvabile.

Sub titlul ‘Olteanul infinit’, Gazeta Sporturilor îi dedică ediţia lui Gheorhe Popescu, ajuns la a 50-a aniversare. Marele fotbalist al Generației de Aur își amintește cu plăcere de vremurile când evolua pe teren, nu îi plac gadgeturile, dar regretă că n-a jucat în epoca site-urilor și a YouTube. Gheorhe Popescu mărturisește că ia în calcul să se apuce de antrenorat.