Adevărul publică povestea unui preot din Bistriţa-Năsăud, care se ocupă şi cu agricultura, şi care a fost înştiinţat prin poştă de APIA că trebuie să achite la Trezoreria Bucureşti o penalizare ridicolă, în contul unei amenzi plătite prea târziu. Gavrilă Tudor Zinveliu a primit o scrisoare prin care i-a fost adus la cunoştinţă că datorează 18 bani Fondului European de Garantare Agricolă. Preotul este ameninţat cu executarea silită.
România Liberă observă tensiuni în partidul de guvernamânt înainte de congres. Viorica Dăncilă are susţinerea regiunii Bucureşti-Ilfov pentru a deveni preşedinte executiv al PSD, după ce Liviu Dragnea s-a ferit să o numească direct. Postul este dorit şi de Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu. Apropiaţii lui Liviu Dragnea au decis să îl sprijine pe Marian Neacşu drept secretar general, spre nemulţumirea lui Codrin Ştefănescu.
Sub titlul “ruleta românească”, Jurnalul Naţional scrie că, anul trecut, au fost încheiate 16.460 de contracte publice, cu o valoare de 6,92 miliarde de euro, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. Deşi numărul achiziţiilor a scăzut considerabil comparativ cu 2016, când s-au încheiat 68.010 de contracte, metehnele vechi nu au dispărut. 3 miliarde de euro s-au atribuit prin proceduri simplificate şi încă unul s-a dus pe mărunțișuri luate la mica înțelegere, atrăgând atenţia Comisiei Europene.
Ziarul Financiar scrie despre dezastrul din sectorul construcţiilor, care anul trecut a consemnat un minim al ultimului deceniu. În 2017, volumul valoric al construcţiilor a ajuns la 8,86 de miliarde de euro, cel mai scăzut din 2008 încoace, potrivit datelor Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii – ARACO. În 2016 nu a fost inaugurat niciun nou tronson de autostradă, iar în 2017 s-au deschis circulaţiei numai 15 kilometri de drum rapid.
Potrivit Gazetei Sporturilor, marca FCSB vinde mai bine ca Steaua. Din decembrie 2014, când a pierdut numele clubului în instanţă, finanţatorul Gigi Becali, a încasat 33 de milioane de euro, cu 10 milioane mai mult decât în perioada în care deţinea marca istorică.