Adevărul anunţă o zi crucială la Curtea Constituţională, unde va fi analizat conţinutul ordonanţei prin care guvernul a încercat să modifice, fără dezbatere, codurile penale. Ieri, CCR a stabilit că puterea executivă nu s-a subtituit celei legislative sau celei judecătoreşti, aşa cum reclamaseră şeful statului şi Consiliul Superior al Magistraturii. Dacă va fi respinsă şi sesizarea Avocatului Poporului, sunt şanse mari ca prevederile Ordonanţei 13, îndelung contestate de stradă, să intre în vigoare.
România Liberă dezvăluie o revoltă izbucnită la Ministerul Justiţiei împotriva lui Florin Iordache, încă deţinător al portofoliului. Specialiştii din instituţie ar fi redactat 6 note pline cu obiecţiuni referitoare la Ordonanţa 13. Între acestea, faptul ca nu se motiva urgenţa textului normativ adoptat în seara de 31 ianuarie, că acesta modifică şi alte prevederi decât cele cerute de Curtea Constituţională, că ar încuraja abuzul în serviciu şi ar periclita începerea urmăririi penale pentru fapte cu violenţa, chiar pentru acte de terorism.
Potrivit Jurnalului Național, managerii recrutați din mediul privat pentru a conduce companiile de stat își dau bonusuri pentru orice. Pentru că și-au făcut singuri contractele, sancțiunile lipsesc cu desăvârșire. Este dat exemplul Transgaz, unde bonurile se dovedesc fabuloase.
Evenimentul Zilei consemnează că judecătoarea Camelia Bogdan a primit sentința maximă, anume excluderea din magistratură. Decizia Consiliului Superior al Magistraturii nu este definitivă. Acuzată că a primit sponsorizări dubioase, Camelia Bogdan, care are la activ poate cele mai grele sentințe, dar și cele mai controversate, a anunțat că va face contestație.
Ziarul Financiar remarcă un blocaj la înmatriculările auto. Românii îşi vor putea înscrie maşinile second-hand importate cel mai devreme începând din martie. Situaţia a apărut după eliminarea timbrului de mediu, începând cu 1 februarie.
Companii europene au fost amendate de Comisia Europeană pentru formarea unui cartel pe piața reciclării bateriilor auto, relatează ziarul Bursa. Britanicii de la Eco-Bat Technologies, francezii de la Recylex SA și belgienii Campine SA au de plătit împreună 68 de milioane de euro pentru că s-au înțeles să manipuleze prețurile. Bateriile auto sunt cel mai reciclat produs de consum la nivel european.
Gazeta Sporturilor scrie că Rivaldinho a preluat tricoul cu numărul 9 la Dinamo. Adrian Mutu este convins că tânărul brazilian, fiul lui Rivaldo, se va dezvolta în Şoseaua Ştefan cel Mare şi va ajunge să valoreze 10-15 milioane de euro.