Sub titlul Paris, je t’aime, Gazeta Sporturilor notează că Simona Halep a ajuns pentru a patra oară în carieră într-o finală de Grand Slam. Din a 3-a încercare, românca speră câştige trofeul la Roland Garros, având-o ca adversară pe americanca Sloane Stephens, după o semifinală în care a eliminat-o pe jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza.
Curtea Constituțională lasă șefii marilor parchete la cheremul ministrului Jusiției, comentează Adevărul. Judecătorii CCR au argumentat hotărârea prin care i-a dat dreptat lui Tudorel Toader în disputa juridică pe care acesta o are cu șeful statului. Judecătorii Curții au invocat faptul că președintele Klaus Iohannis a opus argumente de oportunitate și nu de legalitate în dorința sa de a o menține pe Laura Kovesi la conducerea Direcției Anticorupție.
Potrivit României Libere, privatizările mascate sunt cel mai mare risc din spatele Fondului Suveran Fondul Suveran de Investiţii, a cărui înfiinţare a fost votată în Parlament în urmă cu două zile și care poate deveni o adevarată bombă pentru economie, dacă nu va fi gestionat onest şi profesional, atrag atenţia experţii. Preşedintele Consiliului Fiscal spune că problema principală va fi legată de guvernanţa corporativă. Ionuţ Dumitru consideră că riscurile sunt destul de mari ca, la un moment dat, Fondul să facă investiţii neprofitabile, care să genereze pierderi. În plus, investiţiile se pot dovedi ineficiente.
CV-urile kilometrice și pline de umor sunt în vogă la Camera Deputaților, observă Jurnalul Naţional. Aleșii se laudă cu lucruri care de care mai ciudate. Situația este explicabilă prin faptul că mulți dintre ei își umflă fișele de prezentare cu tot felul de atestate, diplome și patalamale. CV-urile ajung astfel să fie lungi cât o zi de post. De ordinul zecilor sunt deputații care au făcut o facultate oarecare în tinerețe, urmată de una de Drept, absolvită deseori la o vârstă venerabilă, și ornată cu “tichii de mărgăritar”.
Ziarul Financiar consemnează că piaţa muncii a trecut prin schimbări majore în ultimii 20 de ani, iar abilităţile pe care angajatorii le caută la candidaţi s-au schimbat şi ele foarte mult. În plus, firmele sunt nevoite să investească mai mult în cursuri şi programe de training, deoarece angajaţii au rămas în urmă cu “actualizarea competenţelor”. Dincolo de faptul că nu există suficientă forţă de muncă, piaţa muncii se confruntă cu o criză de competenţe, iar firmele de recrutare sunt nevoite să aducă personal din alte zone din ţară sau chiar să apeleze la forţa de muncă din străinătate.