Adevărul observă că se dă liber la salarii nesimţite în fondurile suverane ale lui Liviu Dragnea. Prin derogarea stabilită de ordonanţa propusă de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, lefurile colosale vor fi o practică obişnuită în celebrul Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, dar şi în alte fonduri de investiţii pe care Guvernul PSD va vrea să le înfiinţeze.
La 42 de ani de la marele cutremur, România Liberă notează că s-a discutat cu diverşi specialişti despre dezastrul – uman şi material – produs atunci, despre uitarea ce s-a aşternut, apoi despre ce am făcut şi facem de atunci pentru punerea în siguranţa a fondului de clădiri – locuinţe şi edificii publice – afectate, despre educaţia seismică a oamenilor şi guvernanţilor, despre gradul de pregătire pentru un nou cutremur şi altele. Nu a existat, însă, nici o intervenţie din partea administraţiilor centrale şi a celor locale, în fond primele responsabile.
Jurnalul Naţional scrie că România a amânat de două ori, în 2009 și 2014, Regulamentul european privind acordarea de compensații călătorilor, pentru întârzierea trenurilor. Astfel, dacă întârzierea a provocat pierderea ultimei legături feroviare din acea zi, despăgubirea poate ajunge la 100% din preţul biletului și plata cazării la trei stele. Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se amână, a treia și ultima oară, introducerea despăgubirilor, până în 2024. Trenurile de călători din România au întârziat 10 ani în 2017.
Potrivit Ziarului Financiar, bancherii au discutat cu reprezentanţii Finanţelor posibilitatea ca taxa pe active să se aplice semestrial, nu trimestrial. La o rată anuală a taxei bancare de 1,2%, băncile ar urma să plătească în 2019 aproximativ 5 miliarde de lei. Cei mai mulţi bani în contul taxei bancare vor fi vărsaţi de băncile mari, care deţin active importante.
Sub titlul “Weekend cu de toate”, Gazeta Sporturilor observă că FCSB continuă să sufere, FC Viitorul este uktima care a prins play-off-ul. FIFA a pregătit schimbări radicale, pentru a favoriza spectacolul fotbalistic și a combate pierderile de timp. În fine, elvețianul Roger Federer a sărbătorit propriul Centenar, 100 de titluri câștigate în cariera de tenismen.