România Liberă observă că sunt tot mai dese nemulţumirile legate de inechităţile din sistemul de salarizare. Haosul din zilele noastre a fost declanşat, însă, în urmă cu 28 de ani, de Ion Iliescu. După ianuarie 1990, Frontul Salvării Naţionale avea nevoie de atragerea voturilor tipografilor, minerilor sau siderurgiştilor. Până la alegerile de pe 20 mai, FSN a adoptat peste 40 de acte normative prin care dădea “pomeni” în domeniul salarizării. Degringolada s-a amplificat de-a lungul anilor. Aşa au apărut cazuri flagrante, de încadrare în grupele de muncă a unor persoane care n-au lucrat o zi în condiţii grele, cum ar fi un angajat pe postul de “umplutor sifon”.
Potrivit ziarului Adevărul, pe fondul presiunilor provocate de unele mişcări ale Rusiei, Armata creşte ritmul dotărilor vizând achiziţionarea de blindate, rachete, avioane şi nave de luptă. După ce anul trecut a cheltuit pentru înzestrare puţin peste un milliard de euro (38% din buget), Ministerul Apărării a comunicat recent că vrea ca în acest an să crească ritmul la capitolul programe de dotare cu sisteme moderne de armament. De menţionat că sumele de la capitolul “credite de angajament” nu vor fi virate în acest an producătorilor de armament, ci reprezintă cheltuieli angajate fiind plăţi care se vor face în anii viitori.
Jurnalul Naţional scrie despre zonele unde se construiește cel mai mult. Dezvoltatorii imobiliari au migrat spre marile oraşe ale ţării, unde construiesc peste 18.000 de locuinţe în acest an. Numărul apartamentelor date în folosinţă în ţară este mai mare decât în Bucureşti. Agenţii de vânzări spun că locuinţele noi sunt insuficiente comparativ cu cererea şi se vând rapid, chiar dacă unele sunt mai slabe calitativ decât cele vechi.
Potrivit Ziarului Financiar, cursul de schimb a ajuns, la finele lunii martie, la un nivel comparabil cu cel de la sfârşitul anului trecut, oscilând preponderent în jurul pragului de 4 lei şi 66 de bani, după ce pe parcursul primului trimestru leul s-a aflat sub presiune de depreciere în faţa euro. Moneda naţională a închis primul trimestru pe apreciere şi în faţa dolarului american şi a francului elveţian. Tensiunile politice interne, preferinţa BNR pentru o flexibilitate mai ridicată a cursului de schimb, suprapuse uneori peste o tendinţă de corecţie a monedelor în regiune au influenţat evoluţia monedei naţionale.
Gazeta Sporturilor aminteşte că, în 2015, conducerea Federaţiei Române de Fotbal a parafat un acord pe 3 ani şi jumătate cu Ţiriac Auto. Şefii FRF, în frunte cu Răzvan Burleanu, şi-au tras maşini de lux de jumătate de milion de euro, oferind la schimb platformele online ale federaţiei şi naţionalei pentru publicitate. Fotbalul românesc s-a ales cu doar 31% din contract.