Captură de proporţii a Poliţiei, titrează Adevărul, care anunţă că au fost „arestate“ plăcuţele de înmatriculare anti-PSD. Şoferul devenit celebru pe Facebook prin numărul de înmatriculare suedez „M*IEPSD“ s-a ales cu dosar penal, pe motiv că numerele sunt ilegale în România. Cu toate acestea, mai mulţi români din diaspora anunţă că vin acasă cu maşini cu numere „personalizate“, perfect legale. Oficialii Poliţiei au încercat să explice decizia de a-l sancţiona pe şofer, dar în loc să lămurească lucrurile, au aruncat şi mai multă confuzie în jurul cazului. Răzvan Ştefănescu este cetăţean român cu rezidenţă în Suedia, plecat din ţară în urmă cu doi ani şi jumătate, unde lucrează ca şofer pe camion. În urmă cu două săptămâni, bărbatul a venit în vacanţă în România cu autoturismul proprietate personală la care avea numerele de înmatriculare anti-PSD. „Am fost oprit de mai multe ori, însă niciodată nu m-au pus să le schimb. M-au oprit vineri în Craiova, dar nu mi-au făcut nimic. Mi-au cerut actele, le-au verificat şi mi-au spus că m-au oprit pentru că numărul e ciudat, dar că totul e în regulă. Apoi mi-au urat drum bun”, a povestit tânărul.
Profesorii sunt „umiliţi“ de șoferi și femeile de serviciu, observă România Liberă. După creșterile salariale din Educație, un profesor debutant continuă să câștige mai puțin decât o femeie de serviciu din Ministerul Educației. Un șofer cu vechime de la o unitate de management din minister are un salariu la care un dascăl nu poate ajunge nici după 40 de ani de activitate. Șoferul cu gradație 5 a primit un salariu brut de 4.169 lei. În timp ce un profesor cu studii superioare și vechime de 40 de ani în învățământul preuniversitar ajunge la un salariu brut de 3.948 lei. Un profesor, un învățător sau o educatoare, la debut, câștigă chiar mai puțin decât o femeie de serviciu din Ministerul Educației. Conform situației veniturilor brute din MEN, publicată trimestrial de minister, o femeie de serviciu (îngrijitoare), cu gradație 4 sau 5, câștigă 2.071- 2.103 lei. Situația nu este mult mai bună nici în învățământul universitar, unde se așteaptă o criză de profesori de calitate.
Jurnalul Naţional observă că “Mişcarea” lui Dacian Cioloş, ADER-ul lui Neculai Onţanu, Victor Ponta şi formaţiunea sa, ProRomânia, generalul Oprea cu UNPR-ul reîncărcat sau viitorul partid al lui Marian Vanghelie intră la categoria celor care ar putea să figureze pe buletinele de vot. Există o inflație de astfel de formațiuni – unele, schije sărite din războaiele interne ale partidelor mari, altele, încercări de revenire pe cont propriu în politică. Alianța Strada s-a născut la poalele Palatului Victoria, în timpul protestelor de anul trecut, bizarul Noua Revoluție s-a inspirat din Mișcarea 5 Stele din Italia și este în căutare de ideologie. Bătrânul Partid Ecologist nu a călcat în Parlament de 18 ani, stabilizându-se la 1%, la alegerile locale.
Ziarul Financiar anunţă că producătorul de zahăr Lemarco a intrat în insolvenţă la propria cerere. Compania din Urziceni are în portofoliu brandurile Mărgăritar şi Coroniţa, un business de 100 milioane de lei. Este una dintre cele mai importante insolvenţe din 2018, arată datele de la Registrul Comerţului.
Gazeta Sporturilor scrie despre războiul fazelor fixe. La Dinamo, nu e linişte nici după debutul de sezon peste aşteptări. Florin Bratu l-a acuzat pe Sergiu Hanca de poziţionare greşită la golul de 2-1 din derby-ul cu FCSB. Mijlocaşul în indică pe antrenor drept autor al schemelor defensive, în timp ce Dinu pune tunurile pe “Bratone”.