Adevărul notează că, în urmă cu doi ani, oamenii ieşiţi în stradă după tragedia de la clubul Colectiv, în care au murit 65 de persoane şi peste o sută au fost rănite, au cerut eradicarea corupţiei şi reformarea clasei politice. Fostul premier Victor Ponta şi echipa sa au demisionat, la presiunea zecilor de mii oameni care protestau în toată ţara. Dar, între timp, mulţi membri ai acelei guvernări nu doar că nu au fost traşi pe linie moartă, ci au revenit pe funcţii înalte, ba chiar au fost avansaţi. Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose au ajuns premieri, alţii doar vicepremieri sau miniştri. O treime din actualul guvern este compus din persoane care au fost silite să-şi părăsească funcţiile în urma tragediei de la Colectiv.
Potrivit României Libere, ultimele loturi din zonele de câmpie şi de deal ale A1, autostrada care va lega Constanţa de Nădlac, au în sfârşit peţitori, iar în perioada urmatoare vor fi desemnaţi constructorii care să se apuce de treabă. Evident, după ce vor fi soluţionate nelipsitele contestaţii. Printre cei care au depus oferte pentru construcţia secţiunilor 1 şi 5 se află şi societăţi româneşti sau străine care au avut contracte reziliate sau finalizate cu mari întârzieri. O altă problemă vine din faptul că în ultimii 27 de ani România nu numai că a construit şoselele rapide cu viteza melcului, dar toate tronsoanele au fost fie la şes, fie în zone deluroase. De abia de acum încolo începe adevărata provocare pentru autorităţi şi constructori, şi anume străpungerea Carpaţilor.
Jurnalul Naţional notează că un emigrant român din Marea Britanie a primit o scrisoare de la Home Office (echivalentul Ministerului de Interne), în care acesta era sfătuit să plece înapoi în România sau într-o altă ţară din Uniunea Europeană dacă vrea să evite „sărăcia” şi să se bucure de beneficiile CEDO. Demersul oficialilor britanici a stârnit indignarea organizaţiilor care luptă pentru drepturile imigranţilor în Anglia.
Cu noile propuneri fiscale, Guvernul dă peste cap mediul de business, observă Ziarul Financiar. Oamenii de afaceri şi consultanţii sunt surprinţi de avalanşa de modificări ale Codului Fiscal. Există riscul ca foarte mulţi întreprinzători să dispară. Între surprizele pregătite de executiv se numără taxa de 1 % pe cifra de afaceri pentru firmele cu vânzări sub un milioane de euro şi introducerea unei taxe de 2,75% peste salariul brut.