Confidenţialitate

Prima pagină, 3 noiembrie 2015

Adevărul publică mărturia primilor pompieri ajunşi la Colectiv. Marian Floarea şi Sorin Arhire au găsit puterea să vorbească despre cea mai dificilă misiune din cariera lor. „Când am intrat înăuntru, era o linişte desăvârşită. Se auzeau doar telefoanele victimelor sunând încontinuu, răspândite pe jos şi luminând în întuneric”.  Din cauza traumei suferite, cei doi se gândesc să apeleze la psiholog.

România liberă a aflat că primăriile din Sibiu, Cluj, Braşov solicită în mod expres un aviz al pompierilor pentru baruri. Tocmai pentru siguranța clienţilor. Primăria Sectorului 4, pe raza căreia se află clubul Colectiv, sau cea a Sectorului 3, cu toată zona Centrului Vechi, nu fac acest lucru.

Potrivit Ziarului Financiar, în Occident, cluburile şi restaurantele au asigurări de răspundere civilă care funcţionează ca un filtru împotriva dezastrelor, pentru că presupun inspecţia pompierilor. În România doar RCA-ul este obligatoriu. Asigurarea are două componente importante. În primul rând curăţă piaţa şi nu permite funcţionarea fără avizul ISU a unor cluburi de tipul Colectiv. În al doilea rând, poliţa de răspundere acoperă despăgubirile care ar trebuie plătite victimelor.

Se anunţă un an de chin, citim în Jurnalul naţional. Pentru răniţi fiecare schimare de pansament este o operaţie. Recuperarea va dura mult timp.

Dinamo a pierdut, acasă, meciul cu FC Viitorul, scor 1-5. Gazeta sporturilor aminteşte că au trecut 29 de ani de la precedenta înfrângere de o asemenea proporţie suferită, pe teren propriu, de alb-roşii. Atunci. A fost 0-5, cu Sportul, în 1986, când Hagi marca două goluri.