Despre un complot scrie Adevărul. Membrii grupării naţionalist-extremiste Mişcarea de Tineret 64 de Comitate, care au pus la cale atentatul de la Târgu Secuiesc, intenţionau să detoneze bomba ca să acumuleze experienţă în vederea unor acţiuni viitoare, spun procurorii. Strategia se baza pe ideea că oraşul covăsnean a fost vizat de terorişti. Beke István Attila, principalul suspect, arestat preventiv pentru 30 de zile, primise sarcina de a fabrica bomba artizanală.
România liberă dezvăluie ce se ascunde dincolo de o denumire precum „centru de plasament”. Cu un acces limitat la servicii psihologice şi psihoterapeutice, mii de copii cu dizabilitaţi mintale închişi în instituţii de stat au şanse minime de recuperare. Cu toţii intră în sistem încă de la naştere şi cresc în captivitate, ca într-o pânză de paianjen, pâna la finalul vieţii.
Potrivit Jurnalului Naţional, Prima Casă nu dispare, dar devine inaccesibilă. Cu un avans mai mare şi o garanţie mai mică, programul guvernamental va fi uitat repede.
Afacerile firmelor de pompe funebre au ajuns „la un maxim istoric“, scrie Ziarul Financiar. Registrul Comerţului a înregistrat anul trecut 734 de companii în acest sector, număr de 2,5 ori mai mare decât în urmă cu 10 ani. Business-ul înmormântărilor a “explodat” în ultimul deceniu. Speranţa de viaţă a crescut în România după revoluţie, în timp ce sporul natural al populaţiei a scăzut continuu.
Un medic de la Spitalul de Arşi dezvăluie pentru Gazeta sporurilor că “mulţi tineri de la Colectiv au murit cu zile”. Doctorul spune că majoritatea celor decedaţi au fost răpuşi de infecţii intraspitaliceşti. Adrian Stănculea, şeful secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, nu exclude scenariul.