Adevărul dezvăluie că un român se luptă de cinci ani să demonstreze că este viu. Cristian Constantin Roman, din comuna argeşeană Mărăcineni, a fost martorul unui accident rutier în 2012, moment în care, pentru că poliţia i-a cerut datele de identificare, a aflat că fusese declarat decedat în urmă cu 4 ani. Certificatul de deces a fost emis de Primăria Cluj-Napoca. Un bărbat şi-a dat foc, iar asupra sa au fost găsite acte cu aceleaşi date ca ale lui Cristian Roman, de unde autorităţile au intuit că ar fi vorba chiar de el. Cazul este pasat de la o instituţie la alta. Din noiembrie 2016, mortul-viu şi-a angajat un avocat şi a intentat un proces.
Jurnalul Naţinal prezintă un campion la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Gabi Ainăld Mihăilescu este pe cale să câștige un al doilea proces la CEDO în care reclamă condițiile din detenție. Născut în 1971, bărbatul este deținut în închisoarea Vaslui. În 2012, a fost condamnat definitiv la 10 ani închisoare pentru trafic de persoane. În anul 2000, individul era deja celebru în lumea interlopă din Bacău ca un cap al proxeneților, racolând fete, sub promisiunea căsătoriei, pe care le plasa apoi pe piața prostituției.
România Liberă scrie despre diversiunea noului dosar Mineriada. Foştii procurori militari care au anchetat evenimentele din iunie ’90 susţin că din dosar au dispărut probe despre implicarea mai multor politicieni şi securişti. Declaraţiile cutremurătoare luate de anchetatori în anii ’90 par să nu fi impresionat noua echipă care se ocupă de caz. Totodată, asociaţiilor şi instituţiilor care au fost distruse atunci nu li s-a încuviinţat acum să devină părţi civile, aşa că nu vor fi despăgubite vreodată.
Privind spre piaţa muncii, Ziarul Financiar observă că firmele au avut relocări punctuale de ‘meseriaşi’ foarte buni, în ultimul an, din alte zone ale ţării spre Bucureşti. Pe lângă salariu, angajaţii relocaţi mai primesc cazare şi transport. Cele mai multe cereri de angajări de pe piaţa muncii vin din zona de producţie, de logistică şi transport, pe segmentul de muncă slab calificată, pe partea de muncitori şi meseriaşi.
Gazeta Sporturilor consemnează o emoţionantă regăsire după 15 ani. Puştiul George Andrei este nevăzător, dar merge pe stadion la meciurile dinamoviştilor pentru a le ‘vedea’ cu inima. În 2002, antrenorul Cosmin Contra îi dona 6.000 de euro, preţul de atunci al unei garsoniere, pentru a se putea opera în Belgia.