Din Adevărul, aflăm că Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este maşinăria de făcut bani a Bisericii Ortodoxe. Veniturile totale raportate pentru 2016 au ajuns la 74,3 milioane de lei, o depăşire cu 15,5% a estimărilor de la începutul anului trecut. Aproape 80% din câştiguri au provenit din activităţi economice – respectiv 58,3 milioane de lei. Din punctul de vedere al câştigurilor, la mare distanţă de MMB se află Arhiepiscopia Bucureştilor, unde veniturile totale din 2016 au fost de 51,2 milioane de lei.
România Liberă a descoperit că un împrumut din campania electorală a echivalat cu o funcţie guvernamentală după preluarea puterii. În 2016, Rovana Plumb a obţinut 63.000 de lei de la Ion Neculăescu, om de afaceri din Târgovişte. Banii au finanţat campania PSD. În ianuarie 2017, când Rovna Plumb a devenit ministru delegat pentru Fondurile Europene, fiul afaceristului a devenit secretar de stat în acelaşi minister.
Jurnalul Naţional notează că noul viceguvernator al Băncii Naţionale, liberalul Eugen Nicolăescu, nu are experiență în domeniul bancar. Fostul ministru consideră, însă, că îndelungata sa activitate de parlamentar îl va ajuta să contribuie la îmbunătăţirea activităţii BNR. Firmele de contabilitate ale deputatului s-au umplut de bani din contracte cu statul, apoi au fost radiate.
Potrivit Ziarului Financiar, economia Europei este la cel mai ridicat nivel de încredere din ultimii 10 ani, cu o revenire a rezultatelor companiilor şi dobânzi scăzute. Şomajul din zona euro şi cele mai mari state membre ale sale a scăzut treptat în ultimii ani, încurajându-i pe consumatori să cheltuiască mai mult. În pofida prezenţei unei inflaţii mai mari în acest an, gospodăriile europene sunt încă într-o formă bună.
Gazeta Sporturilor scrie despre trofeul dinamoviştilor. Adus de Adrian Mutu în luna februarie, Cosmin Contra a redat strălucirea echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare. Roş-albii au luptat pentru titlul în Liga I până în ultima rundă, trecându-şi în palmares prima Cupă a Ligii din istorie.