Campania declanşată pe Twitter la Hollywood pentru a uni victimele hărţuirii sexuale a cuprins în numai câteva zile întreaga planetă, scrie Adevărul. Hashtag-ul ‘Me Too’ („şi eu“ – n.r.) a apărut după ce numeroase femei celebre au recunoscut în ultimele zile că au fost hărţuite sexual sau chiar violate de producătorul american Harvey Weinstein. Cea care a dat startul a fost actriţa Alyssa Milano. Tânăra a venit cu ideea ca toate femeile din social media care au trăit o experienţă de hărţuire sexuală sau abuz să-şi împărtăşească povestea printr-o postare însoţită de hastag-ul #metoo. A primit mii de răspunsuri din toată lumea. Milioane de femei îşi spun acum poveştile. La noi, Călin Ionescu, fondatorul R.A.C.L.A., prima trupă hip-hop din România, este pus la zid. Numeroase femei care au intrat în contact cu el pe plan profesional au povestit cum le făcea avansuri pe Facebook, iar dacă era refuzat, apela la jigniri, intimidări sau ameninţări.
Jurnalul Naţional atrage atenţia că exploatarea sexual este în creştere. Numărul victimelor traficului de persoane din România s-a înjumătăţit, în ultimul deceniu, însă rămânem în fruntea ţărilor din Uniunea Europeană la numărul de cazuri, indică datele oficiale. Victimele traficului de persoane sunt în principal femei, obligate să se prostitueze. Anul acesta, numărul copiilor traficaţi l-a depăşit pe cel al adulţilor.
România Liberă scrie că guvernul plăteşte salarii şi pensii de lux, dar nu mai are bani pentru mâncarea şi asistenţa medicală necesare copiilor aflaţi în centrele de plasament. Executivul condus de Mihai Tudose şi consiliile judeţene nu au mai alocat bani pentru copiii cu diverse forme de handicap şi întârziere mintala. Fondurile pentru mâncare şi medicamente au fost pompate în creşterile salariale ale bugetarilor. La Giurgiu, Consiliul Judeţean este condus de Marian Mina. Îmbracat în costume scumpe, asortate cu ochelari de lux şi breton cu ţepi, acesta pozează în evlavios. Dar în judeţ nu mai sunt bani pentru copiii aflaţi în plasament.
Ziarul Financiar scrie că lemnul de foc s-a scumpit cu 66% în ultimul an, de la 120 de lei metrul ster la 200 lei în prezent, potrivit Asociaţiei Forestierilor din România (ASFOR). Preţul lemnului variază în funcţie de puterea caloric şi de regiunea ţării, lemnul de foc fiind mai scump în zonele de câmpie sau deal. Un metru ster de lemn reprezintă circa 0,68 metri cubi.
Vânaţi primăvara!, este îndemnul Gazetei Sporturilor pentru jucătorii FCSB. Cu o victorie în această seară, la Beer Sheva, roş-albaştrii şi-ar putea asigura maximul de puncte pentru calificarea în primăvara europeană. Meciul începe la ora 20.00.