Confidenţialitate

Prima pagină | 19 iulie 2018

România Liberă scrie despre ”momentul zero” pentru PSD. Cuplarea amnistiei fiscale cu amnistia penală este o idee din ce în ce mai vehiculată în cercurile PSD. În timp ce proiectul amnistiei fiscale este confirmat oficial, ordonanța privind amnistia penală este negată, dar politicienii găsesc tot mai multe argumente în favoarea acesteia. În paralel, oficialii guvernamentali testează terenul pentru amnistia penală. „Moment zero în anul centenar este un moment potrivit pentru toată lumea, pentru că în acel moment zero poate se vor putea spune multe lucruri, care poate astăzi nu se pot spune. Asta e părerea mea, separat de cea de consilier de stat“, a declarat Darius Vâlcov, întrebat dacă Guvernul pregătește o ordonanţă de urgenţă privind aministierea și graţierea unor fapte penale. Mesajul său a fost cu atât mai interesant cu cât restul liderilor PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, negau orice fel de intenție de a emite o ordonanță de urgență pe această temă.

Citând ultimul raport naţional privind respectarea prevederilor Codului drepturilor şi obligaţiilor studentului, Adevărul observă că în România secolului XXI, ţară membră a UE, există universităţi de top care nu au spaţii de studiu adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi, nu dispun de grupuri sanitare special adaptate nevoilor unor astfel de persoane. În plus, studenţii nu sunt informaţi cu privire la procedura de contestare a notelor şi au de suferit după ce contestă notele primite

Vacanța la pușcărie, prin noul Cod Rutier grecesc, titrează Jurnalul Naţional. Autoritățile române au emis o avertizare de călătorie în Grecia odată cu intrarea în vigoare în această țară a unui Cod Rutier deosebit de dur. De exemplu, neutilizarea centurii de siguranță se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, a plăcuțelor şi a talonului pentru o perioadă de 60 de zile. Cea mai mare amendă este de 1.200 de euro, pentru conducerea sub influența alcoolului, dar pentru această faptă se face și pușcărie.

Analizând datele studiului salarial realizat în 2018 de firma de consultanţă şi executive search Korn Ferry, Ziarul Financiar notează că patru din zece (42%) angajţi din companiile de retail din Romånia îşi părăsesc angajatorul într-un an, acesta fiind sectorul cu cea mai mare fluctuaţie de personal, mai mult decât dublu faţă de media naţională, şi totodată cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani. Pe locul doi în top, cu 24%, se află sectorul asigurărilor, urmat de cel al centrelor de servicii, unde lucrează în special angajaţii tineri, studenţi sau absolvenţi de facultate, iar fluctuaţia de personal are un nivel de 23%.

Gazeta Sporturilor scrie despre un buget colosal şi tensiuni imense. Rapid se va baza pe un milion euro în noul sezon din Liga a 3-a, dar problemele nu-s nici pe departe rezolvate în Giuleşti. Fanii sunt hotărâţi să nu mai susşină echipa în cazul în care Daniel Pancu părăseşte acest proiect, după ce Daniel Niculae a făcut acest lucru.