Adevărul scrie că liderul PSD nu va accepta revocarea ministrului de Interne, pentru că şi-ar pierde autoritatea în partid. Liviu Dragnea ia în calcul să trântească guvernul lui Mihai Tudose, chiar dacă riscă să piardă puterea. PSD ar ajunge din nou la mâna preşedintelui Klaus Iohannis, care are libertatea de a desemna ce premier doreşte. În aceste condiţii, varianta dorită în acest moment de cei mai mulţi lideri social-democraţi din teritoriu este un armistiţiu.
Jurnalul Naţional consemnează perdafurile premierului. Mihai Tudose s-a remarcat în şase luni prin ironiile şi comentariile caustice făcute cu public la adresa miniştrilor, fie la începutul şedinţelor de Guvern, fie la televiziuni. Nici în relaţia cu partidul, el nu a dovedit mai mult tact, iar afirmaţiile despre maghiarii care vor flutura lângă steagul Ţinutului Secuiesc au dus acum la un incident diplomatic cu Ungaria, în condiţiile în care relaţiile bilaterale sunt deja reci.
România Liberă scrie despre caracatia de la Registrul Auto. Actualul director general al RAR, George Adrian Dincă, este şi vicepreşedintele organizaţiei PSD din sectorul bucureştean 1. A fost impus şi menţinut în fruntea acestei regii de fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, dar şi de actualul, Felix Stroe, deşi contractul sau de mandat a expirat din octombrie 2016.
Ziarul Financiar scrie că salariul mediu pe economie a ajuns, în noiembrie, la valoarea de 2.464 de lei net, în creştere cu 13% faţă de perioada similară a anului anterior, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Angajaţii din sectorul serviciilor IT au avut cel mai ridicat nivel al salariilor medii, astfel că un programator câştigă, în medie, aproape 6.200 de lei net pe lună, de 2 ori şi jumătate mai mult decât un angajat plătit cu salariul mediu pe economie şi cu o treime mai mult decât un angajat din bănci. De asemenea, în topul domeniilor cu cele mai mari salarii din economie se mai află extracţia petrolului (cu un salariu mediu de 4.800 de lei net), transporturile aeriene (4.700 de lei net), băncile (aproape 4.700 de lei net) şi industria grea (4.600 de lei net). La polul opus, cu cele mai mici salarii din economie, se află angajaţii din hoteluri şi restaurante (1.400 de lei net), industria textilă (1.540 de lei net), prelucrarea lemnului (1.660 de lei), fabricarea încălţămintei (1.740 de lei net) şi industria alimentară (1.740 de lei net). În sectorul bugetar şi în industriile care au multe salarii apropiate de nivelul minim pe economie s-au făcut cele mai semnificative creşteri salariale, mai arată datele oficiale.
Gazeta Sporturilor dezvăluie cifrele dezastrului din fotbal. Începând dn 1990, România a pierdut 60% din formaţii pe care le avea în primele 3 eşaloane. În cei 28 de ani, câți au trecut de la Revoluție, numărul echipelor s-a redus de la 264 la 106. Regresul a împuținat fotbaliștii cu peste 3.000 de seniori și vreo 5.000 de junior. Scăderea a produs efecte și asupra naționalei.