Salariul minim creşte fără nicio legătură cu productivitatea, notează Adevărul. În ultimii doi ani, majorarea s-a făcut de 3 ori, până la valoarea de 1.450 de lei. Economiştii sunt îngrijoraţi, întrucât aceste măriri, făcute forţat, doar din pix, creează dificultăţi şi riscuri pentru economie în general.
Potrivit României Libere, costul vieţii era mult mai mare în urmă cu 30 de ani. Puse cap la cap, coroborate cu presa vremii, datele statistice îi contrazic pe nostalgicii comunismului. Doar câteva categorii de cheltuieli erau mai mici decât în prezent, dar acest lucru era estompat de majoritatea celorlalte, unele preţuri fiind şi de câteva sute de ori mai mari decât azi. Publicaţia amiteşte, totodată, de galantarele goale şi de cozile interminabile.
Jurnalul Naţional consemnează un şoc diplomatic. Un ministru turc împiedicat să intre în Olanda, un altul expulzat, ciocniri între forțele de ordine și protestatari la Rotterdam și Istanbul, precum și amenințări dure ale Ankarei către Haga reprezintă bilanțul unui weekend care pare să fi dinamitat relațiile turco-olandeze pe o perioadă nedefinită. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, este furios, însă premierul olandez, Mark Rutte, rămâne de neclintit.
Potrivit Ziarului Financiar, băncile centrale pregătesc terenul pentru majorarea dobânzilor la dolar, euro şi leu. Pe continent, toată lumea se aşteaptă ca Banca Centrală Europeană să stopeze politica de printare de bani care a ţinut la suprafaţă economia, împiedicând-o să se afunde într-un proces lung de stagnare. Scăderea dobânzilor la euro şi lichiditatea în exces au contribuit la creşterea consumului şi parţial a investiţiilor. În România, analiştii cred că BNR va începe din a doua parte a anului întărirea politicii monetare, odată ce inflaţia se va îndrepta spre 2%, cât este ţinta.
Harlem shake!, titrează Gazeta Sporturilor. Steaua a câştigat pe final meciul cu CFR, scor 2-0. Roş-albaştrii s-au trezit după golul înscris de Harlem Gnohéré exact ca în celebra serie de videoclipuri de pe internet, în care participanţii încep să se mişte energic după o perioadă de lâncezeală.