Confidenţialitate

Prima pagină | 12 iulie 2018

Fantastic, titrează Gazeta Sporturilor. În premieră, Croaţia va juca finala mare a Cupei Mondiale, duminică, de la ora 18.00, împotriva Franţei. Rivali în Serie A, Ivan Perišić şi Mario Mandzukić au întors scorul deschis de englezi la debutul semifinalei de joi seară.

Adevărul evaluează şansele Laurei Kovesi în eventualitatea unei candidaturi la prezidenţiale. Uniunea Salvaţi România ar dori să o convingă pe fosta şefă Anticorupţie să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni. Analiştii consideră că, la momentul actual, Klaus Iohannis are prima şansă la obţinerea unui nou mandate, dar potenţialul Laurei Kovesi n-ar trebui subestimat. Deocamdată, aceasta a fost delegată de procurorul general Augustin Lazăr la Ministerul Public, unde va avea atribuţii în implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016-2020.

România Liberă notează că modificarile votate în ultima perioadă de Parlament fac aproape imposibilă pedepsirea demnitarilor acuzaţi de Agenţia Naţională de Integritate. Potrivit unei analize realizate de organizaţia “România Curată“, 675 de parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene şi consilieri ar putea scăpa basma curată. Printre beneficiarii noii legi se regăsesc nume cunoscute, precum Şerban Mihăilescu, Steluţa Cătăniciu, Marin Anton, William Brânza, Relu Fenechiu sau Mădălin Voicu.

Jurnalul Naţional scrie despre un secret militar aruncat în cârca presei. Un caz care a făcut vâlvă în 2006, de divulgare de secrete militare, s-a terminat la CEDO, după 12 ani, cu o condamnare modică pentru statul român. Ziaristul Marian Gîrleanu a primit 4.500 de euro drept daune morale, Curtea de la Strasbourg apreciind că procurorii şi instanţele din România au încălcat libertatea de exprimare. Ţinta reală a afacerii a fost însă schimbarea ministrului Apărării de atunci, liberalul Teodor Atanasiu nefiind agreat de Traian Băsescu.

Ziarul Financiar observă că salariile mari din IT atrag tot mai mulţi studenţi să se angajeze încă din primii ani de facultate, astfel că cei mai mulţi dintre ei ajung să abandoneze cursurile facultăţilor în favoarea unui venit constant. Acest lucru dăunează pregătirii viitorilor IT-işti, care, din cauza lacunelor acumulate la vârsta studenţiei, nu pot progresa în carieră. Legislaţia românească încurajează angajarea studenţilor cu program de opt ore pe zi, practică interzisă în majoritatea statelor occidentale.