Potrivit Adevărul, bâlbele birocratice au făcut ca Ministerul Sănătăţii să piardă fonduri nerambursabile de peste două miliarde de lei. În perioada 2011-2015, ministerul a alocat în medie pentru dezvoltarea infrastructurii în sănătate circa 95 de lei/locuitor, arată ultimul audit al Curţii de Conturi. Raportat la populaţie, gradul de dotare cu aparate computer tomograf este de 1,1 la 100.000 locuitori. Auditul Curţii de Conturi privind dezvoltarea infrastructurii în sănătate la nivel naţional în perioada 2011-2015 a scos la iveală dezinteresul oficialilor din Ministerul Sănătăţii: nu numai că nu a accesat fondurile nerambursabile puse la dispoziţie de UE, dar chiar şi când statul a obţinut împrumuturi de la BEI şi BIRD, ministerul a păstrat banii în cont preferând să primească o dobândă de 22 de ori mai mică decât cea plătită de Ministerul Finanţelor.
România Liberă dezvăluie că, la un control efectuat la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi de o echipă de inspectori de la Curtea de Conturi, au fost descoperite mai multe nereguli, dar, dincolo de mărunţişurile de natura contabilă, a ieşit la iveală şi cum se pot face afaceri în instituţiile de învăţământ superior româneşti. Mai precis, un profesor universitar este acuzat că a încasat în interes personal sume consistente de bani din analize de laborator efectuate cu echipamentele universităţii. Cel vizat de acuzaţiile Curţii de Conturi este profesor universitar dr. ing. Lucian Georgescu, preşedintele Senatului Universităţii şi noul ministru al Cercetării. PFA-ul noului membru al cabinetului condus de Mihai Tudose a derulat 118 contracte de prestari servicii şi a încasat banii din contracte cu Laboratorul Credenţial, înfiinţat cu 700.000 lei de la Ministerul Educaţiei, acuză Curtea de Conturi.
Conducta pe care Transgaz vrea s-o construiască la Marea Neagră agită spiritele pe litoral, observă Jurnalul Naţional. Localnicii din Tuzla au descoperit că lucrările ar duce la distrugerea plajei din localitate. Operatorul naţional de gaze a cerut acord de mediu încă din luna februarie, dar emiterea acestuia trenează după ce au fost organizate deja trei dezbateri publice, în urma cărora nu s-a ajuns la un compromis. Conducta Tuzla-Podişor va costa 278 de milioane de euro şi face parte din gazoductul Bulgaria- România-Ungaria-Austria (BRUA).
Încasările la buget insuficiente ridică tensiunea în guvern şi economie, remarcă Ziarul Financiar. Niciodată nu a mai fost o aşa vânzoleală la guvern şi niciodată Palatul Victoria nu a semănat cu un centru de comandă al unei cetăţi asediate. Şeful ANAF, Bogdan Stan, a fost chemat de două ori la guvern. Ce se întâmplă? ‘Crapă bugetul. Aşa-zişa creştere economică este doar la suprafaţă’, comentează plastic consultantul fiscal Adrian Benţa. Problema este că, în disperare, de cauză, Fiscul îi pune în dificultate şi pe alţii. Adrian Benţa: ‘Încasările trebuia să scadă, pentru că a scăzut nivelul taxelor. Au fost eliminate 100 de taxe, taxa de primă înmatriculare, au fost extinse facilităţile la impozitul pe profit. ANAF se duce şi face praf prin firmele bunplatnice, le impune debite suplimentare, dar acestea le contestă şi câştigă’. Doi sunt stâlpii financiari ai statului: colectările ANAF, de care răspunde şeful Fiscului, Bogdan Stan, şi împrumuturile care asigură finanţarea pentru ceea ce se cheltuieşte peste încasări, de care este responsabilă Trezoreria Statului, peste care domneşte Ştefan Nanu.
Gazeta Sporturilor consemnează că trupa din Voluntari, înfiinţată în 2010, a cucerit Supercupa României, lăsând campioana cu buza umflată. Lazăr a marcat singurul gol, dar soarta finalei fusese decisă în bună măsură de eliminarea lui Vână, în minutul 32.