Confidenţialitate

Premierul le cere primarilor din localitățile afectate de inundații o centralizare rapidă a pagubelor: Până la 1 noiembrie trebuie să transmitem Comisiei Europene cererea de asistență financiară | AUDIO

Prim-ministrul le-a cerut primarilor din localitățile afectate recent de inundații să facă o centralizare a pagubelor cât mai repede pentru ca România să poată solicita bani europeni din Fondul European de Solidaritate. De asemenea, guvernul aprobă astăzi noi ajutoare pentru fermierii afectați de secetă și pentru acoperirea costurilor motorinei folosite în agricultură.

Premierul Marcel Ciolacu: „Vreau să avem săptămânal o informare ca să ne încadrăm în termenul de 1 noiembrie”

„Ca să acoperim pagubele produse de inundațiile din septembrie trebuie să transmitem la timp cererea de asistență financiară Comisiei Europene, fiindcă avem deja alocați 1,5 milioane de euro. Evaluarea pagubelor este esențială și cer tuturor autorităților implicate să finalizeze rapid centralizarea datelor. Vreau să avem săptămânal o informare ca să ne încadrăm în termenul de 1 noiembrie”, a adăugat premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Marcel Ciolacu: Peste 200.000 de fermieri ale căror culturi au fost afectate de secetă vor beneficia de ajutor financiar

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pentru a ajuta peste 230.000 de fermieri ale căror culturi au fost afectate de secetă. Efortul financiar este de două miliarde de lei. În plus, sprijinim peste 17.000 de fermieri pentru reducerea costurilor pentru motorina folosită în agricultură în valoare de 190 de milioane de lei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Cele mai multe localități afectate de inundații sunt în județul Galați.

Prefectul Andreea Naggar a spus ieri că e nevoie de fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate de viituri, dar și de un program hidrotehnic de amploare care să prevină dezastrul provocat de inundații.

În acest sens e nevoie de noi diguri, poduri, un sistem de colectare a apelor provenite din ploi, dar și de împăduriri și de lucrări de stabilizare a albiei râurilor.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Liderul Federației Naționale Mine Energie, despre nemulțumirile față de noua lege a pensiilor: „Nu poți să mărești vârsta de pensionare în uraniu, în zona I de radiații, cu 10-11 ani” | AUDIO