Premierul a declarat, luni, că restaurantele care au tot personalul vaccinat ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidenţă.
“Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite în această perioadă cel mai mult restaurantele în această perioadă de criză. Pentru restaurante am propus, nu este o decizie luată, discutăm, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi că nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Poate să fie deschis cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. (…) Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat. Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, a spus Florin Cîţu.
În opinia șefului executivului, şi companiile mari ar trebui să îşi vaccineze tot personalul, pentru a evita focarele.
Potrivit lui Florin Cîțu, după atingerea pragului de vaccinare de 70% se poate lua în calcul şi renunţarea la mască în spaţiul public.