185 de muzee, case memoriale, galerii de artă, castele, cetăți, teatre, cinematografe din 37 de județe vor fi deschide, sâmbătă, până la miezul nopții, în majoritatea cazurilor sau chiar și până la 5 dimineața, acum este de exemplu, Muzeul Micul Paris din Centrul Vechi al Capitalei. Veți descoperi aici cum se trăia odată în București, atunci când obiceiurile, vestimentația și chiar limbajul erau influențate de tot ce venea din capitala Franței.
În premieră, anul acesta veți putea vizita Muzeul Pandemiei. Deschis la Galeria Rezidența BRD Scena 9 din București, aici au fost expuse tot felul de obiecte care ne amintesc de pandemie, de la mască și dezinfectanți la alte obiecte care au o semnificație anume doar pentru anumite persoane, cum ar fi o lopată, de exemplu, donată de cineva care s-a apucat de grădinărit, în ultimul an.
La primăria Capitalei, vor fi două expoziții despre istoria Bucureștiului, una despre cartierul Uranus, demolat în perioada comunistă și alta dedicată arhitectului care a proiectat clădirea care azi e sediul primăriei. Va fi de asemenea un experiment de reconstrucție virtuală a Muzeului Simu, dispărut în perioada comunistă.
Programul complet al muzeelor îl găsiți pe site-ul dedicat acestui eveniment: noapteamuzeelor.org.