Confidenţialitate

Porți ochelari de vedere? 4 sfaturi pentru o îngrijire corectă (P)

Datorită siguranței și numeroaselor opțiuni disponibile atât în ceea ce privește prețul, cât și diversitatea ramelor, ochelarii reprezintă cea mai populară opțiune de corectare a vederii.

Întrucât aceștia sunt folosiți pentru a vedea mai bine, îngrijirea ochelarilor și curățarea corespunzătoare a lentilelor va ajuta la menținerea unui câmp vizual cât mai bun.

Dacă porți ochelari de vedere și nu știi exact cum să ai grijă de ei, citește în continuare acest articol pentru a afla câteva metode simple, dar importante, pentru o îngrijire corespunzătoare!

Curăță lentila cu apă sau cu soluții speciale

Nu este recomandat să ștergi lentilele doar cu o bucată de material textil! Deoarece lentilele atrag particule foarte mici de praf, frecarea acestora poate provoca zgârieturi semnificative atât la nivelul lentilelor, cât și la nivelul ramei.

Cea mai ușoară metodă de a curăța lentilele este prin folosirea apei sau a soluțiilor special create pentru așa ceva.

Tot din cauza riscului de zgâriere, materialul care este folosit pentru curățare nu trebuie să fie nici el abraziv, cum ar fi șervețelele sau hainele. Axează-te în schimb pe laveta cu microfibre oferită de obicei odată cu fiecare perechea nouă de ochelari.

Depozitează-i corespunzător

Pentru a preveni potențiale zgârieturi, asigură-te că ochelarii nefolosiți sunt depozitați într-un loc sigur, în care nu există prea multă activitate sau mișcare.

Dacă îi lași pe masă sau îi ridici pe cap, atunci există riscul de cădere sau de lovire, lucru care poate afecta forma ramei și claritatea lentilei.

Axează-te în schimb pe tocul de ochelari în care a venit perechea pe care o ai, întrucât rigiditatea acestuia va feri ochelarii de majoritatea loviturilor și va preveni depunerea de praf pe lentile.

Indiferent de locația în care te afli, poți găsi ochelari în Baia Mare, București sau oriunde în țară, majoritatea magazinelor oferind separat și tocuri de ochelari sau lavete cu microfibre, printre multe altele.

Evită temperaturile ridicate

O altă problemă care poate avea legătură și cu depozitarea, este apropierea ochelarilor de temperaturi ridicate, mai ales dacă ramele sunt din plastic.

Nu este indicată lăsarea acestora în mașină atunci când este extrem de cald afară, întrucât temperaturile ridicate pot schimba forma ramei.

O altă situație des întâlnită este apropierea prea mare de o sursă de căldură, fie în timpul unui foc de tabără, fie în timpul unui grătar, lucru care poate duce la aceeași modificare a ramei și la potențiala dezlipire sau spargere a lentilei.

Verificări regulate

Poți face multe lucruri pentru a menține structura corectă a ochelarilor, cum ar fi îndepărtarea acestora de pe cap cu ambele mâini (evitând astfel lărgirea brațelor) sau verificarea periodică a lentilelor și a ramei.

Poți integra această verificare în rutina zilnică, atunci când îți pui pentru prima dată ochelarii pe cap. În acel moment poți verifica rezistenta brațelor, felul în care ochelarii se simt pe nas, dacă sunt înclinați într-o parte sau nu etc.

În cazul în care observi șuruburi slăbite sau brațe care nu sunt destul de rigide încât să stabilizeze ochelarii corect pe cap, atunci poți contacta un service sau magazin pentru reparații și mentenanță.

Ochelarii de vedere sunt importanți pentru un câmp vizual corespunzător. Având în vedere că majoritatea perechilor sunt alese în funcție de mai multe criterii (forma feței, stilul ramei, materialele preferate etc), este normal să îți dorești ca aceștia să aibă o durată cât mai mare de viață.

Asigură-te că îți îngrijești corespunzător ochelarii pentru a putea beneficia cât mai mult posibil de stilul ales și de îmbunătățirile aduse vederii!

Foto: shutterstock.com