Confidenţialitate

Popovici: Pandemia va încetini după ce mai mult de jumătate din populația globului va dobândi imunitate | AUDIO

Pandemia de coronavirus a intrat în declin aproape peste tot la nivel mondial, arată o analiză făcută de publicația franceză Les Echos.

În ultima perioadă, noile ccazuri de infectare nu au mai depășit, în medie 1,2 la sută din bilanțul total al infecțiilor în majoritatea statelor și dacă nu va exista un recul al îmbolnăvirilor, pandemia ar putea stagna în decurs de o lună.
Totuși, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că ieri a fost ziua cu cele mai multe infecții pe plan internațional, de la debutul pandemiei: peste 100.000 de cazuri. Iar epidemiologii spun că nu e cazul să ne relaxăm.

Pandemia a înregistrat o ușoară încetinire în special în Europa, în țările în care au fost luate măsuri pentru a limita răspândirea noului coronavirus, iar populația a înțeles să le respecte. Dar pericolul nu a trecut, a spus la Europa FM, în emisiunea Deșteptarea, Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Microbiologie.

Pandemia va încetini după ce mai mult de jumătate din populația Globului va dobândi imunitate, spune Emilian Popovici:

”Să înceapă să funcționeze imunizarea colectivă trebuie cam 60% din populație să treacă printr-o infecție, nu să treacă neapărat, să dobândească imunitate, dar imunitatea colectivă, ca să devină funcțională total îți trebuie cam 80% din populație să fi dobândit rezistență post-infecțioasă sau post-vaccinală. Deci încă suntem departe din punctul ăsta de vedere.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deocamdată, specialiștii nu pot spune că noul coronavirus se manifestă mai mult în sezonul rece, ca gripa.

”Trebuie să treacă doi ani minimum ca această sezonalizare să se poată dovedi faptic, adică să avem ani calendaristici în care să se vadă că într-adevăr, din primăvară până în toamnă, virusul nu mai este atât de activ.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Microbiologie

 

Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată de creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în țările cu venituri mici și medii, unde se fac în continuare puține testări.